ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αζερμπαϊτζάν: Δύο Γάλλοι διπλωμάτες απελάθηκαν από το Μπακού

Οι δύο διπλωμάτες πρέπει να εγκαταλείψουν το Αζερμπαϊτζάν εντός 48 ωρών

Αζερμπαϊτζάν: Δύο Γάλλοι διπλωμάτες απελάθηκαν από το Μπακού

Το Αζερμπαϊτζάν απέλασε δύο Γάλλους διπλωμάτες, κατηγορώντας τους ότι ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες που δεν συνάδουν με τη διπλωματική τους ιδιότητα.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης μεταξύ των δύο χωρών, λόγω της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στην Αρμενία.

Η πρέσβειρα της Γαλλίας, Αν Μποϊγιόν, εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν προκειμένου να της απευθύνει «μια έντονη διαμαρτυρία για τις ενέργειες δύο εργαζομένων της πρεσβείας της Γαλλίας που είναι ασύμβατες με το διπλωματικό στάτους τους», έγινε γνωστό από τη διπλωματία του Αζερμπαϊτζάν σε ένα δελτίο τύπου, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Οι δύο διπλωμάτες πρέπει να εγκαταλείψουν το Αζερμπαϊτζάν εντός 48 ωρών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τους τελευταίους μήνες, το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί τη Γαλλία ότι «αποσταθεροποιεί» τον Καύκασο, καθώς προσφέρει τη βοήθειά της στην Αρμενία, αντίπαλο του Μπακού, που στηρίζει ιστορικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον Νοέμβριο, ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ κατηγόρησε το Παρίσι ότι ευνοεί «νέους πολέμους» εξοπλίζοντας το Ερεβάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.