ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στο μπάσκετ πάμε καλά...

Boeing: Αποζημίωση στην Alaska Airlines για το περιστατικό με την πόρτα που εξερράγη εν πτήσει

Η αεροπορική εταιρία εισέπραξε 160 εκατομμύρια σε μετρητά και αναμένει επιπλέον καταβολή χρημάτων

Boeing: Αποζημίωση στην Alaska Airlines για το περιστατικό με την πόρτα που εξερράγη εν πτήσει

Η Boeing πλήρωσε στην Alaska Airlines περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση για την προσωρινή ακινητοποίηση των αεροσκαφών της, μετά το περιστατικό με την αποκόλληση πάνελ στην πόρτα κατά τη διάρκεια πτήσης τον Ιανουάριο.

Η Alaska Airlines σε έγγραφα που κατέθεσε στις ρυθμιστικές αρχές δήλωσε ότι οι λειτουργίες και τα οικονομικά της κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024 επηρεάστηκαν σημαντικά από την έκρηξη.

«Ως αποτέλεσμα του ατυχήματος της πτήσης 1282 και της καθήλωσης των Boeing 737-9 MAX, χάσαμε περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη προ φόρων του πρώτου τριμήνου, τα οποία περιλαμβάνουν κυρίως διαφυγόντα έσοδα, δαπάνες λόγω μη τακτικών λειτουργιών και δαπάνες για την αποκατάσταση του στόλου μας σε λειτουργική λειτουργία. Λάβαμε μια αρχική αποζημίωση από την Boeing για την αντιμετώπιση των οικονομικών ζημιών, περίπου 160 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά», διευκρινίζει.

Η αεροπορική εταιρεία αναμένει πρόσθετη αποζημίωση από την Boeing για τις απώλειες, αν και οι λεπτομέρειες αυτών των πληρωμών είναι προς το παρόν εμπιστευτικές.

Το αεροσκάφος ήταν ένα 737 MAX, ίδιου τύπου με τα αεροσκάφη που είχαν συντριβεί το 2018 και το 2019 με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 346 άνθρωποι.

Δεν είναι σαφές αν η Boeing αποζημίωσε και άλλες αεροπορικές εταιρείες για τις απώλειες που υπέστησαν από την αναγκαστική καθήλωση των αεροσκαφών 737 MAX 9 μετά το περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα αεροσκάφη του τύπου στις ΗΠΑ καθηλώθηκαν για τουλάχιστον δυόμισι εβδομάδες μέχρι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας να τους δώσει και πάλι άδεια πτήσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αεροπορικές εταιρείες δήλωσαν ότι οι επιθεωρήσεις τους αποκάλυψαν ζητήματα ποιοτικού ελέγχου με τα αεροσκάφη, όπως βίδες που ήταν χαλαρωμένες. Κατηγόρησαν επίσης την Boeing για ζημία στη φήμη που υπέστησαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.