ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Δανία: Γυναίκες αφήνουν το μωρό στο καρότσι έξω στον δρόμο και πάνε… για καφέ (βίντεο)

Στη Δανία τα μωρά κοιμούνται... έξω μόνα τους

Δανία: Γυναίκες αφήνουν το μωρό στο καρότσι έξω στον δρόμο και πάνε… για καφέ (βίντεο)

Υπήρχε ποτέ περίπτωση να αφήσετε το μωρό σας μέσα στο καρότσι και έξω στο δρόμο, για να κοιμηθεί; Μάλλον το βρίσκεται ανήκουστο, ωστόσο είναι μια πρακτική που συνηθίζεται στη Δανία.

«Δανία: Όπου τα μωρά κοιμούνται έξω μόνα τους» εξηγεί η μητέρα τεσσάρων παιδιών Άνι Σαμπλς σε ένα viral TikTok που δείχνει τα παιδικά καρότσια να παρατάσσονται σε έναν δρόμο και μάλιστα παρκαρισμένα σε ειδικές θέσεις για καρότσι με την ένδειξη «P».

«Η πρακτική της Δανίας να κοιμάται το μωρό σας έξω στο καρότσι του δεν είναι μόνο ένας πολιτιστικός κανόνας, αλλά συνιστάται ακόμη και από τις μαίες και τις βρεφονηπιοκόμους μας» αναφέρει, προσθέτοντας πως ο καθαρός αέρας έχει σκοπό να κρατήσει τα μωρά υγιή και να τα βοηθήσει να κοιμηθούν καλύτερα.

Η Αμερικανίδα μαμά – η οικογένεια της οποίας έχει μετακομίσει στην Κοπεγχάγη – εξήγησε ότι τα μωρά ντύνονται με ελαφρά μάλλινα ρούχα και έχουν ένα πουπουλένιο πάπλωμα για να τα κρατά ζεστά χωρίς να υπερθερμαίνονται.

Δείτε το βίντεο:

@annieineventyrland♬ path of the wind ~ my neighbor totoro lofi – Closed on Sunday

«Είναι σύνηθες να αφήνετε το μωρό σας να κοιμάται έξω ενώ εσείς πηγαίνετε για ψώνια ή κάθεστε σε ένα καφέ» εξήγησε περαιτέρω. «Τα μωρά εδώ δεν τα απαγάγουν γιατί κανείς δεν θέλει την ευθύνη του παιδιού κάποιου άλλου, ειδικά όταν το σύστημα υγείας μας κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει όποιον θέλει να αποκτήσει ένα μωρό με ελάχιστο έως καθόλου κόστος» πρόσθεσε.

Βέβαια, όπως λέει η ίδια, παρακολουθεί πάντα στενά το μωρό της και μάλιστα, βάζει ένα μικρό μόνιτορ στο καρότσι όταν το αφήνει να κοιμάται έξω.

Πάνω από 73.000 άνθρωποι έχουν σχολιάσει το βίντεό της – το οποίο έχει πάνω από 15,8 εκατομμύρια προβολές – και αρκετοί ήταν δύσπιστοι με την ευκολία με την οποία αφήνει το μωρό της.

«Καταλαβαίνω να το κάνετε αυτό στο σπίτι, στην αυλή ή στο μπαλκόνι, αλλά με κανένα τρόπο σε δημόσιο χώρα» έγραψε κάποιος. «Είναι σαν να αφήνεις ένα αυτοκίνητο με τη μηχανή αναμμένη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άλλοι πάλι – και κυρίως γονείς από την Αμερική, έσπευσαν να κάνουν τη σύγκριση. «Εν τω μεταξύ, στις ΗΠΑ δεν μπορείτε να αφήσετε τα κουτιά της Amazon έξω για πολύ ώρα» ανέφερε καυστικά κάποιος με έναν άλλον να προσθέτει: «Είμαι από το Τέξας. Το καρότσι με το παιδί θα παρασυρόταν από τα κουνούπια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.