ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ελεύθεροι μετά από 24 ώρες ομηρίας οι τουρίστες στο δάσος του Αμαζονίου (upd)

Ομάδα ιθαγενών κατέλαβε πλοιάριο με τουλάχιστον 70 άτομα

Ελεύθεροι μετά από 24 ώρες ομηρίας οι τουρίστες στο δάσος του Αμαζονίου (upd)

(Ανανέωση αρχικού κειμένου 17:50) Ελεύθερους, μετά από ομηρία 24 ωρών, αφέθηκαν οι τουρίστες στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου, στο Περού.

Νωρίτερα, ομάδα ιθαγενών κατέλαβε πλοιάριο με τουλάχιστον 70 άτομα, ανάμεσά τους παιδιά και τουρίστες από δυτικές χώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ομάδα ιθαγενών κατέλαβε το πλοίο, στο οποίο ταξίδευαν 70 τουρίστες από Γαλλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Ελβετία.

Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας των ιθαγενών, σκοπός τους είναι «να τραβήξουν την προσοχή της κυβέρνησης», αφού δεν έλαβαν αρκετή κρατική βοήθεια από μια πετρελαιοκηλίδα που έπληξε την περιοχή τους τον Σεπτέμβριο».

Η Angela Ramirez, η οποία είναι μία από τους ομήρους, είπε ότι στο πλοίο βρίσκονται ένα μωρό ενός μηνός, έγκυες γυναίκες, άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένοι.

Ο Watson Trujillo, ο οποίος ηγείται της κοινότητας Cuninico στον Αμαζόνιο του Περού, είπε ότι τα «δραστικά μέτρα» πρέπει να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση να στείλει μια αντιπροσωπεία για να εκτιμήσει τη ζημιά από τη διαρροή 2.500 τόνων αργού πετρελαίου στον ποταμό Cuninico. Οι κρατούμενοι θα περνούσαν τη νύχτα μέσα στο σκάφος, πρόσθεσε.

Ο Τρουχίγιο είπε ότι θα επιστρέψει στο σκάφος την Παρασκευή για να αξιολογήσει την κατάσταση και να σκεφτεί αν θα απελευθερώσει τους τουρίστες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 27 Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 90 ημέρες στην πληγείσα περιοχή, η οποία φιλοξενεί τις κοινότητες Cuninico και Urarinas και όπου ζουν περίπου 2.500 αυτόχθονες πληθυσμοί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.