ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δεν πάει εύκολα ο νους σου: Αυτή είναι η πόλη με τους περισσότερους άστεγους στον κόσμο

Κι όμως, δεν είναι κάποια από αυτές που σκέφτηκες

Δεν πάει εύκολα ο νους σου: Αυτή είναι η πόλη με τους περισσότερους άστεγους στον κόσμο

Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 100 εκατομμύρια άστεγοι παγκοσμίως, σύμφωνα με την Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Αυτό είναι ένα εκπληκτικό στατιστικό αν αναλογιστεί κανείς πόσο εύπορα είναι ορισμένα μέρη του κόσμου.

Εδώ είναι μόνο μια σύντομη ματιά σε αυτήν την κοινωνική παρωδία σε αυτές τις 5 πόλεις με εξαιρετικά υψηλό πληθυσμό αστέγων.

Η πρώτη πόλη στη λίστα είναι η Μανίλα, η πρωτεύουσα των Φιλιππινών. Σύμφωνα με το Homeless International, περίπου 22,8 εκατομμύρια κατοικούν σε παραγκουπόλεις. Και σύμφωνα με μια έκθεση της κυβέρνησης των Φιλιππίνων, 1,2 εκατομμύρια είναι παιδιά που ζουν είτε κάνοντας εμπόριο είτε ζητιανεύοντας στους δρόμους. 70.000 εκ των οποίων προέρχονται μόνο από το Metro Manila.

Αμέσως μετά, είναι η Νέα Υόρκη. Από το 2013, ο αριθμός των αστέγων που κοιμόντουσαν κάθε βράδυ στο σύστημα καταφυγίων στην πόλη της Νέας Υόρκης ήταν ήδη πάνω από 60.000, 22.000 εκ των οποίων ήταν παιδιά. Η κρίση των αστέγων στη Νέα Υόρκη προκαλείται από την έλλειψη πρωτοβουλιών στεγαστικής βοήθειας που παρέχονται από τις τοπικές αρχές σε άτομα και οικογένειες που στερούνται στέγης.

Ακολουθεί το Λος Άντζελες. Η πόλη του Λος Άντζελες έχει μια από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις αστέγων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Επί του παρόντος, στεγάζει περίπου 57.737 άστεγους.

Στην 4η και την 5η θέση, είναι η Μόσχα και η Πόλη του Μεξικού. Υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια άστεγοι στη Ρωσία και από αυτόν τον αριθμό, το 1 εκατομμύριο είναι παιδιά. Ενώ, το 40% του συνολικού πληθυσμού του Μεξικού ζει σε συνθήκες φτώχειας και σύμφωνα με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) ο αριθμός των ανθρώπων στους δρόμους της μεξικανικής πρωτεύουσας κυμαίνεται μεταξύ 15.000 και 30.000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.