ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Διαδηλωτής αναγνωρίζει στο πρόσωπο αστυνομικού τον παιδικό του φίλο – «Χτύπα με αν μπορείς!»

Μια συγκλονιστική στιγμή

Διαδηλωτής αναγνωρίζει στο πρόσωπο αστυνομικού τον παιδικό του φίλο – «Χτύπα με αν μπορείς!»

Eίναι 1972. Δύο παιδικοί φίλοι συναντιούνται κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας. Ο ένας είναι εργάτης σε εργοστάσιο, ο άλλος είναι αστυνομικός καταστολής.

Ο Guy Burmieux και ο Jean-Yvon Antignac ήταν παιδικοί φίλοι, αλλά επέλεξαν διαφορετικούς δρόμους στη ζωή. Στις 6 Απριλίου 1972 στη Βρετάνη της Γαλλίας, ο Guy συμμετείχε σε μια διαμαρτυρία για να αποκτήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ο Jean-Yvon και άλλοι αστυνομικοί κλήθηκαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές.

«Ήμουν μέρος του πυρήνα των επαναστατημένων εργατών… Περάσαμε τη νύχτα εκεί, πίνοντας καφέ πάνω στον καφέ. Το πρωί, η ατμόσφαιρα ήταν ηλεκτρισμένη. Όσο ερχόμασταν σε αντιπαράθεση με τους αστυνομικούς, βρήκα τον Jean-Yvon!».

Ο φωτογράφος, Jacques Gourmelen, απαθανάτισε τη στιγμή που οι δυο τους συναντήθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο. Ο Gourmelen, περιέγραψε αυτό που είδε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Έβγαλα τη φωτογραφία ενστικτωδώς. Ο Guy είχε αναγνωρίσει τον παλιό του φίλο και συμμαθητή. Tον είδα να πηγαίνει προς τον παλιό του φίλο και να τον αρπάζει από το γιακά. Ο Guy φώναξε με θυμό λέγοντας: «Χτύπα με αν μπορείς!» Ο άλλος δεν κουνήθηκε.».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.