ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Διάσημος Youtuber πλήρωσε τη θεραπεία για 1.000 ασθενείς με καταρράκτη (βίντεο)

«Οι μισοί τυφλοί στον κόσμο είναι άνθρωποι που χρειάζονται μια επέμβαση 10 λεπτών» δηλώνει ο YouTuber

Διάσημος Youtuber πλήρωσε τη θεραπεία για 1.000 ασθενείς με καταρράκτη (βίντεο)

Ο MrBeast, σούπερ σταρ του YouTube, βοήθησε 1.000 συνανθρώπους μας να βρουν το φως τους – κυριολεκτικά.

Σε μια αξιέπαινη πρωτοβουλία ο νεαρός YouTuber πλήρωσε για την αφαίρεση καταρράκτη σε 1.000 άτομα τυφλά ή σχεδόν τυφλά άτομα, που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την επέμβαση.

«Θεραπεύουμε την τύφλωση χιλίων ανθρώπων», λέει ο MrBeast – κατά κόσμον Τζιμι Ντόναλτνσον – σε πρόσφατο βίντεό του, το οποίο μετρά ήδη 45 εκατομμύρια προβολές.

Το βίντεο παρουσιάζει συγκινητικά πλάνα από ασθενείς πριν και μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης, έχοντας ανακτήσει πλέον την χαμένη τους όραση. Ο YouTuber έδωσε επίσης μετρητά και άλλα δώρα σε ορισμένους από τους συμμετέχοντες.

Ο Τζεφ Λέβενσον, οφθαλμίατρος και χειρουργός, συνεργάστηκε με τον Ντόναλντσον για να πραγματοποιήσει τον πρώτο γύρο χειρουργικών επεμβάσεων στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Ο Λέβενσον συντονίζει το πρόγραμμα «Gift of Sight» για περισσότερα από 20 χρόνια, το οποίο παρέχει δωρεάν χειρουργική επέμβαση καταρράκτη σε ανασφάλιστους ασθενείς που είναι τυφλοί.

Ο MrBeast τερμάτισε τη «βασιλεία» του PewDiePie, ως ο YouTuber με τους περισσότερους συνδρομητές. Είναι η πρώτη αλλαγή στην κορυφή εδώ και σχεδόν 10 χρόνια!

«Οι μισοί από τους τυφλούς στον κόσμο είναι άνθρωποι που χρειάζονται χειρουργική επέμβαση 10 λεπτών», λέει στο βίντεο, αναφερόμενος στην επέμβαση αφαίρεσης καταρράκτη.

«Τις ημέρες και τις εβδομάδες μετά τη δική μου επέμβαση καταρράκτη, έμεινα έκπληκτος από το πόσο φωτεινός, όμορφος και ζωηρός ήταν ο κόσμος», είπε. «Αλλά συγκλονίστηκα από την ιδέα ότι υπάρχουν εκατοντάδες εκατομμύρια, πιθανώς 200 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, που είναι τυφλοί ή σχεδόν τυφλοί από καταρράκτη και που δεν έχουν πρόσβαση στη χειρουργική επέμβαση».

Ο Λέβενσον έλαβε μια κλήση από ένα μέλος της ομάδας του Ντόναλντσον τον Σεπτέμβριο. «Δεν είχα ακούσει ποτέ για τον MrBeast», είπε. «Ημουν έτοιμος να κλείσω το τηλέφωνο. Αλλά ευτυχώς δεν το έκανα».

Οπως είπε πολλοί ασθενείς ήταν «δύσπιστοι ότι κάποιος θα τους αναζητούσε πραγματικά για να τους σώσει από την τύφλωση και στη συνέχεια θα είχε την καλοσύνη και τη γενναιοδωρία να τους προσφέρει τη χειρουργική επέμβαση».

Ο οφθαλμίατρος έφερε σε επαφή την ομάδα του MrBeast με τη SEE International, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που παρέχει δωρεάν οφθαλμική φροντίδα σε όλο τον κόσμο σε ασθενείς που έχουν ανάγκη.

Ο οργανισμός βοήθησε τον YouTuber να προσεγγίσει συνολικά 1.000 ασθενείς, προχωρόντας σε ισάριθμες χειρουργικές επεμβάσεις που ολοκληρώθηκαν περίπου σε τρεις εβδομάδες. Το βίντεο δείχνει ασθενείς που υποβάλλονται σε χειρουργική επέμβαση στην Τζαμάικα, την Ονδούρα, τη Ναμίμπια, το Μεξικό, την Ινδονησία, τη Βραζιλία, το Βιετνάμ και την Κένυα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.