ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ιταλία: Κατηγορούν τον Ματέο Ρέντσι για κομπίνα παράνομης χρηματοδότησης του κόμματός του

Ιταλία: Κατηγορούν τον Ματέο Ρέντσι για κομπίνα παράνομης χρηματοδότησης του κόμματός του

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, κλήση σε απολογία έλαβε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, για παράνομη χρηματοδότηση του κόμματός του.
Την είδηση δημοσιεύει η ιταλική εφημερίδα Domani, με ευρείες αναφορές σε όλα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Όπως γράφει η εφημερίδα, η εισαγγελία της Ρώμης ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Ρέντσι πριν λίγες εβδομάδες. Η υπόθεση αφορά τη συμμετοχή του, ως παρουσιαστή, στην τηλεοπτική παραγωγή της εκπομπής «Firenze Secondo me», η “Φλωρεντία κατ΄εμέ”.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, το 2018 φέρεται να έλαβε από τον τηλεοπτικό παραγωγό Λούτσιο Πρέστα το ποσό των 454.000 ευρώ. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, όμως, δεν επρόκειτο για αμοιβή που αφορούσε την τηλεοπτική του καριέρα, αλλά για κεκαλυμμένη χρηματοδότηση του κόμματός του.

Η εφημερίδα La Repubblica προσθέτει οτι στην όλη υπόθεση εντάσσεται και έρευνα για έκδοση αναληθών αποδείξεων. Το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο που αγόρασε την εκπομπή, κατέβαλε στην εταιρία παραγωγής 20.000 ευρώ και η τηλεθέαση δεν ξεπέρασε το 2%.

Δεν προκύπτει, τέλος, ότι η εκπομπή αυτή, με θέμα την αρχιτεκτονική και ιστορική αξία της Φλωρεντίας, πωλήθηκε, έναντι σημαντικού ποσού, σε τηλεοπτικά κανάλια του εξωτερικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.