ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Β.Όρμπαν ανακοίνωσε δημοψήφισμα για τον νόμο που στρέφεται κατά των ΛΟΑΤΚΙ

Ο Β.Όρμπαν ανακοίνωσε δημοψήφισμα για τον νόμο που στρέφεται κατά των ΛΟΑΤΚΙ

Η Ουγγαρία ανακοίνωσε σήμερα τα σχέδιά της να διεξαγάγει δημοψήφισμα για θέματα προστασίας των παιδιών προκειμένου να αντιπαλέψει την πίεση από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με ένα νόμο ο οποίος, σύμφωνα με την Ένωση, εισάγει διακρίσεις σε βάρος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Εντείνοντας μια μάχη νοοτροπιών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κατηγόρησε την Κομισιόν ότι καταχράται τις εξουσίες της με το να θέτει υπό αμφισβήτηση τις πρόσφατες τροπολογίες στους νόμους της Ουγγαρίας για την εκπαίδευση και την προστασία των παιδιών.

«Διακυβεύεται το μέλλον των παιδιών μας, δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε σε αυτό το θέμα», είπε σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook.

Ο πρωθυπουργός, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2010 και αντιμετωπίζει εκλογές τον ερχόμενο Απρίλιο, παρουσιάζει τον εαυτό του ως υπέρμαχο των παραδοσιακών χριστιανικών αξιών από τον δυτικό φιλελευθερισμό και έχει εντείνει την εκστρατεία εναντίον των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ.

Ένας νόμος κατά των ΛΟΑΤΚΙ, που τέθηκε σε ισχύ αυτόν τον μήνα, απαγορεύει τη χρήση υλικού που θεωρείται πως προωθεί την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου στα σχολεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τις προηγούμενες εβδομάδες οι Βρυξέλλες επιτέθηκαν ξεκάθαρα στην Ουγγαρία για τον νόμο της για την προστασία των παιδιών. Οι ουγγρικοί νόμοι δεν επιτρέπουν τη σεξουαλική προπαγάνδα στα νηπιαγωγεία, στα σχολεία, στην τηλεόραση και στις διαφημίσεις», είπε ο Όρμπαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.