ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τζο Μπάιντεν: Καταρρέει η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου – Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν την αποπομπή του

Τζο Μπάιντεν: Καταρρέει η δημοτικότητα του Αμερικανού προέδρου – Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν την αποπομπή του

Η θλιβερή εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο τηλεοπτικό του διάγγελμα ενώπιον του έθνους για τους θανάτους 13 Αμερικανών Πεζοναυτών από την βομβιστική επίθεση της ISIS-K στην Καμπούλ, έχει προκαλέσει συζητήσεις ακόμη και για αποπομπή Μπάιντεν.

Η αντίδρασή του , που δείχνει έντονη συναισθηματική φόρτιση, προκάλεσε την έκρηξη Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών. .

«Ο Τζο Μπάιντεν έχει αίμα στα χέρια του», δήλωσε η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Ελίζ Στέφανικ.

«Είναι ακατάλληλος να είναι επικεφαλής», συνέχισε, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το μεγαλύτερο πλήγμα για τον 46ο πρόεδρο των ΗΠΑ είναι η κατρακύλα της δημοτικότητάς του με όλο και περισσότερους συμπολίτες του να του γυρνούν την πλάτη.

Σύμφωνα με έρευνα των «USA Today» και του «Suffolk University», μόλις το 41% των Αμερικανών εγκρίνει το έργο του Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ η ταραγμένη εμφάνισή του, όπως και η κατάρρευσή του εν μέσω του τηλεοπτικού του διαγγέλματος βρίσκει τον πρόεδρο των ΗΠΑ σ’ ένα αλλαγμένο εσωτερικό πολιτικό τοπίο, με τις εικόνες της επιστροφής των σορών στρατιωτών καλυμμένων με την αστερόεσσα να επαναφέρουν το Αφγανιστάν στο επίκεντρο της συζήτησης.

https://twitter.com/TNPatriot1776/status/1431627375058563074

Τα στελέχη των Ρεπουμπλικανών έχουν εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση καλώντας τον να παραιτηθεί και ζητώντας από την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, να επικαλεστεί τη σχετική τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος για να τον αποπέμψει από την εξουσία.

«Αυτό που είδαμε είναι το αποτέλεσμα της καταστροφικής αποτυχίας του Τζο Μπάιντεν. Είναι πλέον οδυνηρά σαφές ότι δεν έχει ούτε τη βούληση, ούτε την ικανότητα να ηγηθεί. Πρέπει να παραιτηθεί», υποστηρίζει ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζος Χόουλι.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εικόνα του Αμερικανού προέδρου έχει τρωθεί ανεπανόρθωτα. Το πρόβλημα όμως είναι το κενό εξουσίας που θα δημιουργηθεί στις ΗΠΑ. Σε περίπτωση παραίτησης ή αποπομπής του Μπάιντεν τα καθήκοντα του προέδρου θα αναλάβει η αντιπρόεδρος Κ.Χάρις η οποία όμως είναι ιδιαίτερα αμφίβολο εάν διαθέτει τα προσόντα που απαιτούνται για αυττή τη θέση. Και οι επόμενες προεδρικές εκλογές αργούν ακόμη…

Θύελλα αντιδράσεων και από τον διεθνή Τύπο

Ο 78χρονος πρόεδρος των ΗΠΑ έδειχνε να τα έχει… εντελώς χαμένα και συμβουλευόταν το teleprompter έχοντας γουρλώσει τα μάτια , γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η εικόνα του ηγέτη των ΗΠΑ που σκύβει το κεφάλι εμφανίζεται στα πρωτοσέλιδα και στους ιστότοπους των αμερικανικών εφημερίδων «New York Daily News», «Washington Post», «Fox News» και «New York Post».

«Η βαθιά θλίψη στο πρόσωπο του προέδρου Μπάιντεν καθώς τα μάτια του γεμίζουν από δάκρυα ήταν οδυνηρή», έγραψε ο αρθρογράφος της New York Post, Μάικλ Γκούντγουιν. «Αλλά ο προσωπικός του πόνος δεν μπορεί να τον απαλλάξει από την ευθύνη για ότι συνέβη στην Καμπούλ», γράφει η αμερικανική εφημερίδα «New York Post».

Σε διεθνές επίπεδο, η βρετανική εφημερίδα «Telegraph» ανέβασε τη φωτογραφία σε περίοπτη θέση μαζί με ένα σχόλιο που έλεγε ότι ο Μπάιντεν «έχει αίμα στα χέρια του και η προεδρία του δεν θα ανακάμψει».

Στη Γερμανία, η εφημερίδα «DIE WELT» δείχνει την εικόνα του Αμερικανού προέδρου συνοδευόμενη από την ακόλουθη λεζάντα:

«Ο Τζο Μπάιντεν είχε προεκλογικά διαφημίσει την εμπειρία και την αξιοπιστία του στην εξωτερική πολιτική. Η χαοτική αποχώρηση από το Αφγανιστάν έχει καταστρέψει αυτή τη φήμη ».

Η εφημερίδα της Αργεντινής «Buenos Aires Times» παρουσίασε την εικόνα του Μπάιντεν με σκυμμένο το κεφάλι στο πρωτοσέλιδό της, υπό τον τίτλο:

«Η φονική επίθεση στην Καμπούλ κλονίζει τη στρατηγική εκκένωσης του Μπάιντεν από το Αφγανιστάν».

Το επίμαχο άρθρο δημοσίευσε κείμενο από το αμερικανικό Bloomberg χαρακτηρίζοντας τους βομβαρδισμούς ως μια «ημέρα δοκιμασίας για την προεδρία Μπάιντεν.

Η βραζιλιάνικη ιστοσελίδα «Folha de S. Paulo» έκανε αναφορά στο θέμα κρατώντας ουδέτερη στάση ενώ άλλα sites όπως το «Toronto Star» και το «Al -Ahram» της Αιγύπτου αναμετέδωσαν άρθρο του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων «Associated Press»

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «RT» δεν ανέβασε την επίμαχη φωτογραφία αλλά επέκρινε τον Τζο Μπάιντεν για το γεγονός ότι απαντούσε μόνο στους δημοσιογράφους που είχε επιλέξει.

«Φρίκη στο Αφγανιστάν την Πέμπτη, καθώς οι τρομοκράτες χτυπούν και σκοτώνουν Αμερικανούς στρατιώτες. Περιμένετε να δείτε πώς αντέδρασε ένας αναλυτής του MSNBC στο άκουσμα των επιθέσεων», γράφει το άρθρο του RT.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επιπλέον, ο πρόεδρος Μπάιντεν αποκαλύπτει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι απαντά μόνο σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που έχει καλέσει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.