ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Νέος επικίνδυνος ιός εντοπίστηκε στην Ιαπωνία – Μπροστά σε ακόμα μια πανδημία η ανθρωπότητα

Νέος επικίνδυνος ιός εντοπίστηκε στην Ιαπωνία – Μπροστά σε ακόμα μια πανδημία η ανθρωπότητα

Καινούργια ανησυχία στην παγκόσμια κοινότητα από την εμφάνιση νέου επικίνδυνου ιού με επίκεντρο την Ιαπωνία αυτή την φορά.

Το 2019 ένας 41χρονος στο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας εισήχθη στο νοσοκομείο με πυρετό και πόνο στο πόδι, μετά από δάγκωμα τσιμπουριού κατά τη διάρκεια μιας βόλτας μέσα σε δάσος.Το Πανεπιστήμιο του Χοκάιντο και ερευνητές ανέλυσαν δείγματα αίματος του ασθενούς και ανακάλυψε πως ο ιός σχετίζεται στενότερα με τον ιό Σουλίνα και τον ιό Τάμντι, που βρέθηκαν στη Ρουμανία και το Ουζμπεκιστάν, αντίστοιχα. Ο ιός Τάμντι φέρεται να έχει προκαλέσει οξύ πυρετό στην Κίνα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2020.

Ο νέος ιός ονομάστηκε Yezo και η ομάδα των επιστημόνων παρουσίασε τα αποτελέσματα της έρευνάς της στο περιοδικό Nature στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο ιός επίσης αποδείχθηκε ότι ανήκε σε μια οικογένεια 15 ειδών που ονομάζονται «ναϊροϊοί», τέσσερις εκ των οποίων μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες στους ανθρώπους.

«Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν μολυνθεί με αυτόν τον νέο ιό στην Ιαπωνία από το 2014, αλλά, μέχρι στιγμής, δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένας θάνατος», σύμφωνα με τον Δρ. Κεϊτά Ματσούνο, ιολόγο στο πανεπιστήμιο του Χοκάιντο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί πως αντισώματα στον ιό βρέθηκαν επίσης σε ελάφια και ρακούν, που κατοικούσαν στην περιοχή όπου εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.