ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ρωσία: «Δεν είναι καταστροφικές οι σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ – Απλώς δεν έχουμε»

Ρωσία: «Δεν είναι καταστροφικές οι σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ – Απλώς δεν έχουμε»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας υποστήριξε ότι οι σχέσεις της Ρωσίας με το ΝΑΤΟ δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «καταστροφικές» επειδή απλά δεν υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, μετά τις συνομιλίες του με τη Νορβηγίδα ομόλογό του, ο Σεργκέι Λαβρόφ ανέφερε: «Όσο για τις σχέσεις Ρωσίας – ΝΑΤΟ, δεν θα έλεγα ότι είναι οι “καταστροφικές”, γιατί για να είσαι καταστροφικός πρέπει να έχεις κάτι. Δεν έχουμε καμία σχέση με το ΝΑΤΟ».

Ακόμα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σχολίασε τις δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ σχετικά με την ανάγκη του ΝΑΤΟ για πυρηνικό περιορισμό της Ρωσίας, χαρακτηρίζοντάς τες ως «φαντασιώσεις».

Μάλιστα, ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε: «Οι διαφωνίες που έχουμε είναι από τη σφαίρα της ιδεολογίας — ποιος είναι ο πρώτος που κυβερνά τον κόσμο, αυτό ακούμε από τους “φίλους” μας από το ΝΑΤΟ. Πιστεύουμε ότι πρέπει να εστιάσουμε στην πραγματικότητα. […] Ενώ η φαντασία του ΝΑΤΟ εκτείνεται προς τον “περιορισμό” της Ρωσίας, την προετοιμασία για επιθέσεις στη Ρωσία, όλα αυτά είναι φαντασιώσεις».

Επίσης, την Κυριακή (24/10), ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία πάντα υποστήριζε την ανάπτυξη των σχέσεων με το ΝΑΤΟ, παρά την επιθετικότητα της συμμαχίας, αλλά όλες οι προσπάθειες της Μόσχας για συνεργασία ήταν μάταιες.

Υπενθυμίζεται ότι, εντός του μήνα, ανταποκρινόμενη στην κίνηση της Συμμαχίας να ανακαλέσει τη διαπίστευση οκτώ υπαλλήλων της ρωσικής αποστολής στο ΝΑΤΟ, η Μόσχα ανέστειλε τις λειτουργίες του Γραφείου Πληροφοριών του ΝΑΤΟ.

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας την κίνηση, ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι δεν θα επηρεάσει τη Ρωσία, καθώς επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος μεταξύ των πλευρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος εξήγησε, επίσης, ότι το ΝΑΤΟ είχε δηλώσει την πρόθεσή του να «περιορίσει» τη Ρωσία και την υποστήριξε με ενέργειες, προσθέτοντας ότι η απέλαση διπλωματών ήταν «η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.