ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πολωνία κατά Γερμανίας: «Χτίζει ένα Τέταρτο Ράιχ στη βάση της ΕΕ»

Δήλωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Πολωνίας, Γ.Καζίνσκι

Πολωνία κατά Γερμανίας: «Χτίζει ένα Τέταρτο Ράιχ στη βάση της ΕΕ»

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Πολωνίας Γιάροσλαβ Καζίνσκι κατηγόρησε τη Γερμανία ότι προσπαθεί να δημιουργήσει ένα Τέταρτο Ράιχ, υποστηρίζοντας ότι εκμεταλλεύεται την Ευρωπαϊκή Ένωση για να στερήσει την κυριαρχία από άλλες χώρες και να τις μετατρέψει σε μια σύγχρονη μορφή «δουλοπαροικίας».

Ειδικότερα, ο Γιάροσλαβ Καζίνσκι ανέφερε σε τοπική εφημερίδα ότι ορισμένα κράτη «δεν ενθουσιάζονται με την προοπτική να χτιστεί ένα γερμανικό Τέταρτο Ράιχ στη βάση της ΕΕ», υποστηρίζοντας ότι το Βερολίνο έχει καταχραστεί τους νομικούς μηχανισμούς του μπλοκ για να στερήσει τη χώρα του από το «δικαίωμά της στην αυτοδιάθεση».

«Εάν εμείς, ως Πολωνοί, συμφωνούσαμε σε μια τέτοια σύγχρονη δουλοπαροικία, θα υποβιβαζόμασταν με διάφορους τρόπους», τόνισε, προσθέτοντας ότι εάν η Βαρσοβία ακολουθούσε την προσέγγιση της ΕΕ στην οικονομική και ενεργειακή πολιτική, «θα σήμαινε ότι οι πολίτες μας θα ήταν φτωχότεροι σε λίγα χρόνια από ό,τι είναι τώρα».

Ωστόσο, ανασκεύασε λίγο το σχόλιό του για το «Τέταρτο Ράιχ», δηλώνοντας ότι δεν ήθελε να παρομοιάσει το Βερολίνο με το ναζιστικό καθεστώς του Αδόλφου Χίτλερ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτός ο όρος – το Τέταρτο Γερμανικό Ράιχ – δεν είναι τίποτα κατακριτέο. Δεν πρόκειται για το Τρίτο Ράιχ, αλλά για μια αναφορά στο πρώτο» διευκρίνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.