Όλες οι εναλλακτικές «στο τραπέζι» από τον Β.Πούτιν για την επέκταση του ΝΑΤΟ: «Ότι μου προτείνουν οι στρατιωτικοί»

Όλες οι εναλλακτικές «στο τραπέζι» από τον Β.Πούτιν για την επέκταση του ΝΑΤΟ: «Ότι μου προτείνουν οι στρατιωτικοί»

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, υπογράμμισε πως η ρωσική απάντηση την επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά μπορεί να είναι πολύπλευρη και όπως δείχνουν όλα βρίσκονται στο τραπέζι, ακόμα και η ρωσική αντίδραση μέσω των ενόπλων δυνάμεων.

Ωστόσο, μεγάλη βάση στο πώς θα αντιδράσει η Μόσχα απέναντι στη ΝΑΤΟϊκή προκλητικότητα θα δοθεί στις εισηγήσεις των ειδικών.

«Μπορεί να είναι πολύ διαφορετική. Αυτό εξαρτάται από τις προτάσεις που θα μου δώσουν οι στρατιωτικοί μας εμπειρογνώμονες», επεσήμανε ο κ. Πούτιν μιλώντας στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.

Ο Ρώσος πρόεδρος παράλληλα, τόνισε ότι η Μόσχα είχε προτείνει τις στρατηγικές της εγγυήσεις ασφαλείας στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για να επιτύχει ένα διπλωματικό αποτέλεσμα.

«Δεν προτείναμε [αυτές τις εγγυήσεις] να μπλοκάρουμε ή να σταματήσουμε κάτι στο πλαίσιο της διπλωματικής διαδικασίας, αλλά να επιτύχουμε ένα αποτέλεσμα διπλωματικών διαπραγματεύσεων που ορίζεται νομικά, όπως είπα ήδη, στο πλαίσιο των εγγράφων που προτείναμε. Και θα εργαστούμε ειδικά προς αυτήν την κατεύθυνση», σημείωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως προ ημερών, στην ετήσια συνέντευξη Τύπου είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο η χώρα του να επιτεθεί σε ένα άλλο κράτος.

Τότε, ο Βλαντίμιρ Πούτιν ήταν ξεκάθαρος, λέγοντας πως οι ρωσικές ενέργειες εξαρτώνται από τις απειλές που υπάρχουν, ενώ εκτιμά πως η περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη θα ήταν απαράδεκτη, γιατί θα απειλούσε την εθνική της ασφάλεια.

Στο ίδιος μήκος κύματος εξήγησε πως «οι ΗΠΑ δεν θα ανεχτούν ποτέ την ανάπτυξη πυραυλικών συστημάτων κοντά στα σύνορά τους» εάν, για παράδειγμα, το Μεξικό γινόταν εχθρικό, ενώ το ΝΑΤΟ είπε ψέματα στη Ρωσία πως δεν θα επεκταθεί προς ανατολάς, το οποίο είναι απαράδεκτο.

«Αυτή η θέση είναι ξεκάθαρη. Και η Δύση προσποιείται ότι δεν το καταλαβαίνει. Με το να λέμε να μη βάζει πυραύλους των ΗΠΑ στο “κατώφλι” της Ρωσίας, δεν πιστεύω πως ζητάμε πολλά» διευκρίνισε ο Ρώσος ηγέτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.