ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Σ.Λαβρόφ: «Δεν αποκλείω η Δύση να επιχειρήσει “μικρό πόλεμο” στην Ουκρανία κατηγορώντας τη Ρωσία»

«Θα διεξάγουμε τον βασικό γύρο των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ, οι οποίες θα λάβουν χώρα αμέσως μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς»

Σ.Λαβρόφ: «Δεν αποκλείω η Δύση να επιχειρήσει “μικρό πόλεμο” στην Ουκρανία κατηγορώντας τη Ρωσία»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δεν απέκλεισε σήμερα την πιθανότητα η Δύση να επιχειρήσει να προκαλέσει «μικρό πόλεμο» στην Ουκρανία και στη συνέχεια να κατηγορήσει τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, ο Σεργκέι Λαβρόφ, μιλώντας σε κανάλι του You Tube, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Δύση να θελήσει να «ρίξει λάδι στη φωτιά», προκειμένου όπως είπε, «να προκαλέσει έναν μικρό πόλεμο και έπειτα να επιρρίψει τις ευθύνες σε εμάς, για να εισάγει νέες κυρώσεις και με στόχο να καταστείλει τις ανταγωνιστικές μας δυνατότητες».

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας ανέφερε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τις εγγυήσεις ασφαλείας θα λάβουν χώρα μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

«Θα διεξάγουμε τον βασικό γύρο των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ, οι οποίες θα λάβουν χώρα αμέσως μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς» σημείωσε ειδικότερα.

Αναφορικά με το θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα διεμήνυσε, την περασμένη εβδομάδα, την ετοιμότητα της Ρωσίας για άμεσο διάλογο με το ΝΑΤΟ.

«Επιβεβαιώνουμε την ετοιμότητά μας για άμεσο διάλογο με το ΝΑΤΟ σχετικά με το πρότζεκτ της Ρωσίας για συμφωνίες που αφορούν εγγύηση ασφάλειας για τη Ρωσία που θα εξαιρεί την περαιτέρω επέκταση της Συμμαχίας στην ανατολή και την ανάπτυξη επιθετικών οπλικών συστημάτων σε κοντινή απόσταση από τα ρωσικά σύνορα» σημείωσε.

Στην ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε απαράδεκτη την επέκταση του ΝΑΤΟ προς την ανατολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο κατώφλι μας με τους πυραύλους τους. Πώς θα αντιδρούσαν οι Αμερικανοί εάν επρόκειτο να τοποθετήσουμε τους πυραύλους μας στα αμερικανικά σύνορα με τον Καναδά ή το Μεξικό;» δήλωσε ο Πούτιν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.