ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρέμουν τον Ν.Τραμπ: Προσπαθούν να τον αποκλείσουν από τις κάλπες του 2024 σε 6 νότιες πολιτείες

Επανεξετάζεται ένας νόμος του 1868

Τρέμουν τον Ν.Τραμπ: Προσπαθούν να τον αποκλείσουν από τις κάλπες του 2024 σε 6 νότιες πολιτείες

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επιστρέψει δυνατός και είναι έτοιμος να επιστρέψει στην προεδρία των ΗΠΑ, γι’ αυτό το λόγο οι αντίπαλοι του προσπαθούν να του βάλουν εμπόδια και να τον αποτρέψουν από το να δοκιμάσει ξανά την τύχη του στις Αμερικανικές εκλογές, το 2024.

Ένας νόμος του 1868 θα μπορούσε να κρατήσει τον Τραμπ εκτός ψηφοφορίας σε έξι νότιες πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Καρολίνας, της Τζόρτζια και της Φλόριντα, λόγω του φερόμενου ρόλου του στην εξέγερση στο Καπιτώλιο, ανέφερε την Κυριακή η Huffington Post.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες που έχουν συμμετάσχει σε μια εξέγερση κατά των Ηνωμένων Πολιτειών απαγορεύεται να κατέχουν πολιτειακά ή ομοσπονδιακά αξιώματα σύμφωνα με το τρίτο τμήμα της 14ης Τροποποίησης. Ωστόσο, μια άλλη ρήτρα σε αυτήν την τροπολογία μετά τον Εμφύλιο φέρεται να οδηγεί πολλούς ειδικούς να υποθέσουν ότι η απαγόρευση μπορεί να εφαρμοστεί μόνο από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, υπονοώντας ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ενδέχεται να αντιταχθούν σε οποιαδήποτε τέτοια κίνηση.

Παρόλα αυτά, ένας καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα με ειδικές γνώσεις στη μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, ο Gerard Magliocca, δήλωσε στο δημοσίευμα ότι ο νόμος άνω των 150 ετών είναι «ακόμα στα βιβλία».

«Ο νόμος εξακολουθεί να υπάρχει. Και θα μπορούσε να ασκηθεί έφεση», είπε ο Magliocca.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Βόρεια Καρολίνα, η Νότια Καρολίνα, η Τζόρτζια, η Αλαμπάμα, η Λουιζιάνα και η Φλόριντα, οι έξι πολιτείες που επηρεάζονται από το καταστατικό του 1868, έχουν συνολικά 88 εκλογικές ψήφους, ή το 33% του συνόλου που απαιτείται για να κερδίσει την προεδρία. Με εξαίρεση τη Γεωργία, την οποία έχασε με 12.000 ψήφους το 2020, ο Τραμπ κέρδισε σε όλες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.