ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

CNN: Γιατί το «κύριο κανάλι των Δημοκρατικών» έδειξε το «παράλογο» μήνυμα του Ζελένσκι στον Μπάιντεν;

CNN: Γιατί το «κύριο κανάλι των Δημοκρατικών» έδειξε το «παράλογο» μήνυμα του Ζελένσκι στον Μπάιντεν;

Η απροσδόκητη στροφή των αρχών του Κιέβου, η οποία είχε ήδη αποδειχθεί σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου από τον ηγέτη της Ουκρανίας, Ζελένσκι, ο οποίος κάλεσε τους δυτικούς εταίρους να μην κλιμακώσουν την κατάσταση στη χώρα με δηλώσεις για την αυξανόμενη ρωσική απειλή, καλύφθηκε από όλα τα ΜΜΕ.

Μια τέτοια αλλαγή στη θέση του Κιέβου προκάλεσε τουλάχιστον σύγχυση στην παγκόσμια κοινότητα.

Ο Ζελένσκι και άλλοι αξιωματούχοι της ηγεσίας της Ουκρανίας έχουν κάνει μια σειρά δηλώσεων που καταρρίπτουν τη λογική της τελευταίας προσπάθειας των ΗΠΑ.

Ωστόσο, το σκανδαλώδες ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο αμερικανικό κανάλι CNN έριξε λάδι στη φωτιά και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Το γεγονός ότι η εξωτερική διαχείριση του Κιέβου είναι προφανής δεν αμφισβητείται εδώ και πολύ καιρό, αλλά στο πλαίσιο των συλλογικών προσπαθειών των δυτικών συμμάχων να «σώσουν την Ουκρανία», οι δηλώσεις του Ουκρανού ηγέτη μοιάζουν με υφιστάμενο απειλεί την αφεντικό με ένα δάχτυλο. «Θα σας παρακαλούσα να μην επιταχύνετε πολύ εκεί!»

Όλα ξεκίνησαν με την κάλυψη του CNN μιας τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ Μπάιντεν και Ζελένσκι, της οποίας προηγήθηκε ένα μήνυμα ότι ο ρωσικός στρατός όχι μόνο ήταν έτοιμος να εισβάλει στην Ουκρανία, αλλά ήταν επίσης πιθανό να «λεηλατήσει το Κίεβο».

Το μήνυμα του Μπάιντεν περιείχε επίσης πληροφορίες ότι «επικείμενη εισβολή».

Στη συνέχεια, κάτι πήγε στραβά: Τόσο ζωντανά στο CNN όσο και στη ροή του καναλιού στο Twitter, οι αναφορές έβγαιναν ότι «η συζήτηση δεν ήταν πολύ καλή».

Όπως αναφέρει το CNN, ο Ουκρανός ηγέτης είπε στον Μπάιντεν ότι δεν συμφωνεί με την αμερικανική εκτίμηση της κατάστασης, σε σχέση με την οποία ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να «μαλακώσουν το μήνυμα» προκειμένου να αποφευχθεί ο πανικός στην Ουκρανία.

Οι πληροφορίες δόθηκαν στο CNN πρώτα με αναφορά σε μια ουκρανική πηγή, στη συνέχεια με αναφορά σε μια αμερικανική πηγή, αμφότερες ανώνυμες, που προκάλεσε ένα ολόκληρο κύμα μέσων ενημέρωσης.

Πολλά δημοσιεύματα σχολίασαν τις πληροφορίες με μεγάλη σύγχυση.

Την κατάσταση σχολίασε στο κανάλι Soloviev-Life ο πολιτικός επιστήμονας, Ντμίτρι Ντρομπνίτσκι.

«Κατά τη γνώμη μου, η κατάσταση είναι άνευ προηγουμένου. Γνωρίζουμε καλά ότι το CNN δεν είναι ένας ελεύθερος Τύπος, αλλά ένα κομματικό δημοκρατικό κανάλι. Κι έτσι είπε την είδηση, που όπως και να την ερμηνεύσεις, δεν παύει να είναι άσχημη.

Είτε ο Λευκός Οίκος είπε ψέματα (για την επικείμενη ρωσική εισβολή), είτε κάτι δεν πάει καλά με τον Ζελένσκι, υποστηρίζει ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας.

Ο πολιτικός επιστήμονας τονίζει ότι οι δηλώσεις του Ζελένσκι ακούγονταν μάλλον σκληρές υπό το πρίσμα της «φροντικής υποστήριξης» από τη Δύση της Ουκρανίας.

Η εικόνα αποδεικνύεται πολύ περίεργη: η Δύση θέλει να σώσει την Ουκρανία, αλλά ξαφνικά άρχισε να αντιστέκεται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ντμίτρι Ντρομπνίτσκι πιστεύει ότι η κατάσταση στον Λευκό Οίκο είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί όταν καταρρέει ένα τόσο τεράστιο σύστημα, από το οποίο εξαρτώνται πολλά από τον κόσμο, η απώλεια του ελέγχου μπορεί να απειλήσει με συνέπειες πολύ πιο επικίνδυνες από το να φωνάζει απλώς ότι «η Ρωσία θα σύντομα επιτεθεί στην Ουκρανία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.