Η αντιπολίτευση της Ουκρανίας ζητά την παραίτηση του Β.Ζελένσκι: «Πρέπει να φύγει»

«Η ήττα της κυβέρνησης του να μην είναι ήττα και για τη χώρα»

Η αντιπολίτευση της Ουκρανίας ζητά την παραίτηση του Β.Ζελένσκι: «Πρέπει να φύγει»

Το αντιπολιτευτικό κόμμα της Ουκρανίας «Πλατφόρμα – Για τη Ζωή» ζητά την παραίτηση του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το κεντρώο κόμμα, που έχει 44 έδρες στο ουκρανικό Κοινοβούλιο, αντιτίθεται στις πολιτικές αποκομμουνοποίησης και την προσπάθεια εξουκρανοποίησης μετά το πραξικόπημα του 2014.

«Η κατάσταση που αναπτύσσεται τώρα γύρω από το Ντονμπάς είναι ένα φρικτό αποτέλεσμα της αδράνειας και της έλλειψης βούλησης των Αρχών. Στις εκλογές, τα δύο τρίτα των Ουκρανών ψηφοφόρων ψήφισαν υπέρ της ειρήνης, την επιστροφή της Ουκρανίας στο Ντονμπάς και του Ντονμπάς στην Ουκρανία. Αλλά η κυβέρνηση […] απέτυχε να ανταπεξέλθει σε αυτό το έργο εθνικής σημασίας» επεσήμανε το κόμμα με ανακοίνωσή του.

«Δυόμιση χρόνια, παρά τις εκκλήσεις των συνεργατών της Ουκρανίας, της αντιπολίτευσης, των πολιτών, παρά τις διεθνείς υποχρεώσεις, δεν έχει γίνει κανένα βήμα για την εφαρμογή των πολιτικών των Μινσκ, την ειρήνη και την ενότητα» συμπλήρωσε η ίδια πλευρά.

«Αντιθέτως», έκρινε, «οι εκπρόσωποι των Αρχών δήλωσαν επανειλημμένα ότι ήταν ασύμφορες, ζήτησαν την αναθεώρησή τους και απλώς αρνήθηκαν να συμμορφωθούν. Στο τέλος, οι οπαδοί του [σ..σ πρώην Ουκρανού Προέδρου Πέτρο] Ποροσένκο αγνόησαν το διεθνές πλαίσιο για την επιστροφή του Ντονμπάς και οδήγησαν τη χώρα σε μια σοβαρή κλιμάκωση της σύγκρουσης».

Το κόμμα, όπως τονίστηκε, θεωρεί πως η κυβέρνηση απέτυχε στην «αποκατάσταση της ειρήνης και την επιστροφή του Ντονμπάς», άρα «πρέπει να φύγει».

«Η χώρα και οι πολίτες της δεν πρέπει να πληρώνουν για τη δειλία, τις φιλοδοξίες και την ανευθυνότητα των πολιτικών. Η ήττα της κυβέρνησης του Ζελένσκι δεν πρέπει να είναι ήττα για τη χώρα» επεσήμανε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ, στην περιοχή του Ντονμπάς, κήρυξαν την ανεξαρτησία τους από την Ουκρανία τον Απρίλιο του 2014, μετά από ένα πραξικόπημα από εθνικιστές στο Κίεβο, οι οποίοι προσπάθησαν, υπό τη στήριξη των ΗΠΑ, να αφαιρέσουν τη ρωσική ως επίσημη γλώσσα. Περίπου το ένα τρίτο των Ουκρανών έχει τα ρωσικά ως μητρική γλώσσα, ενώ οι περισσότεροι Ουκρανοί μιλούν ρωσικά στην καθημερινή τους ζωή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.