ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επικοινωνία Τ.Μπάιντεν-Β.Ζελένσκι – Όσα συζητήθηκαν

Επικοινωνία Τ.Μπάιντεν-Β.Ζελένσκι – Όσα συζητήθηκαν

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε το πρωί της Πέμπτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντομίρ Ζελένσκι, λόγω της ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι η Ρωσία ξεκινάει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στο Ντονμπάς.

Όπως ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν «ο πρόεδρος Ζελένσκι επικοινώνησε μαζί μου. Καταδίκασα την απρόκλητη και αδικαιολόγητη επίθεση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Τον ενημέρωσα για τα βήματα που θα κάνουμε για να συντονίσουμε τη διεθνή καταδίκη, συμπεριλαμβανομένων όσων διημήφθησαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ».

«Ο πρόεδρος Ζελένσκι μου ζήτησε να επικοινωνήσω με όλους τους ηγέτες του πλανήτη προκειμένου να καταδικάσουν την επιθετικότητα του πρόεδρου Πούτιν και να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους στον λαό της Ουκρανίας» πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι αύριο, Παρασκευή, θα συναντηθεί με τους ηγέτες της G7, και οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της θα επιβάλουν σοβαρές κυρώσεις στη Ρωσία. «Θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στήριξη και βοήθεια στην Ουκρανία και τους Ουκρανούς» κατέληξε ο Τζο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας σε ανάρτησή του στο Twitter περιέγραψε τις πέντε κινήσεις που περιμένει η χώρα του από την Δύση.

«Ο πλανήτης πρέπει να αντιδράσει άμεσα, το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου είναι σε κίνδυνο. Τα πράγματα που πρέπει να γίνουν:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ισοπεδωτικές κυρώσεις στη Ρωσία τώρα συμπεριλαμβανομένου του Swift
Πλήρης απομόνωση της Ρωσίας με όλους τους τρόπους, σε όλα τα επίπεδα
Στρατιωτικός εξοπλισμός για την Ουκρανία
Οικονομική στήριξη
Ανθρωπιστική βοήθεια»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.