Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη ρωσική εφημερίδα “Κομμερσάντ” η νέα υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Μάγια Παντζικίτζε τάχθηκε υπέρ της λήψης πρωτοβουλιών από τη διεθνή κοινότητα, προκειμένου να υπάρξει επανέναρξη των συνομιλιών της χώρας της, με τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα η Γεωργιανή ΥΠΕΞ επισήμανε πως η χώρα της δεν είναι αντίθετη στην συμμετοχή της διεθνούς κοινότητας στις συνομιλίες με τη Ρωσία, καθώς όπως τόνισε “ η ιστορία έχει αποδείξει πως ο ρόλος των μεσολαβητών πάντοτε ήταν χρήσιμος. Οι δηλώσεις τη Γεωργιανής υπουργούς, έρχονται λίγες ημέρες ύστερα από την τοποθέτηση του νέου πρωθυπουργού της ΓεωργίαςΜπιτζίνα Ιβανισβίλι ο οποίος είχε εμφανιστεί θετικός στο ενδεχόμενο επανέναρξης του διαλόγου με τη Ρωσία, με την προϋπόθεση να υπάρξει εξασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας του κράτους του.

Από ρωσικής πλευράς, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ σχολιάζοντας την πολιτικής αλλαγή σελίδας που έγινε στις πρόσφατες εκλογές, είχε τονίσει πως η Μόσχα αναμένει συγκεκριμένα βήματα από την Τιφλίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr