ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Φρενίτιδα Ρ.Τ.Ερντογάν: «Τζαμί για πάντα η Αγία Σοφία – Η βυζαντινή νοοτροπία μας κατέστρεψε»!

Φρενίτιδα Ρ.Τ.Ερντογάν: «Τζαμί για πάντα η Αγία Σοφία – Η βυζαντινή νοοτροπία μας κατέστρεψε»!

Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν “μόλυνε” σήμερα “το ναό των ναών” της Ορθοδοξίας, την Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, διακηρύσσοντας ότι “Είναι τζαμί. Είναι ισλαμικό τέμενος και αυτό δεν αλλάζει”, ενώ για πρώτη φορά αναφέρθηκε και στο Βυζάντιο, δείχνοντας πλέον ξεκάθαρα ότι εννοεί τον εαυτό του ως συνεχιστή τωον σουλτάνων και τη Τουρκία ως συνέχεια της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Η ομιλία του Ερντογάν έγινε μέσα (!) στην Αγιά Σοφιά. Και ο ίδιος δήλωσε συγκινημένος που βρισκόταν σε έναν τέτοιο ιερό χώρο, όπως είπε.

«Κατέστρεψαν τον πολιτισμό μας, περισσότερο από το Βυζάντιο, εκείνοι που έχουν τη βυζαντινή νοοτροπία», είπε ο Ερντογάν

Και δεν σταμάτησε εκεί. «Περισσότερο από τη Δύση (σ.σ. κατέστρεψαν τον πολιτισμό της Τουρκίας) οι άνθρωποι που έχουν δυτική νοοτροπία. Που μετέτρεψαν τα τζαμιά μας σε μουσεία. Όπως αυτός ο χώρος», είπε, κάνοντας έμμεση αλλά σφοδρή επίθεση στους κεμαλικούς

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε την έκθεση Μπιενάλε στην Κωνσταντινούπολη, μέσα στην Αγιά Σοφιά, ενώ πριν την ομιλία του διαβάστηκε στην παρουσία του το κοράνι. «Είμαι συγκινημένος. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένος. Πόσο μάλλον μετά από τόσους αιώνες να μιλάς κάτω από αυτή την μεγαλοπρεπή ευλογημένη στέγη είναι πολύ δύσκολο νομίζω», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος ξεκινώντας την ομιλία του ενώ στη συνέχεια είπε ότι «ένα μέρος των τζαμιών – ακριβώς όπως και εδώ – μετατράπηκαν σε μουσεία και δυστυχώς ένα μέρος σε στάβλους. Μόνο εντός των τειχών δυστυχώς κατά την περίοδο της μονοκομματικής εξουσίας εξολοθρεύτηκαν κάπου 300 τζαμιά».

Κατηγόρησε αυτούς που έχουν νοοτροπία πιο Βυζαντινή από το Βυζάντιο και πιο δυτική από τη Δύση αλλά αμφισβητούν σε κάθε περίπτωση τις αξίες του λαού, ότι «δυστυχώς δεν γνωρίζουν την αξία της κληρονομιάς που μας άφησαν οι πρόγονοί μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι «στις αρχές του 19ου αιώνα είχαμε ένα έδαφος 5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων». «Μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα πέσαμε στο 780 χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα. Κανείς δεν ρωτάει λογαριασμό γι’ αυτό. Πώς ήρθαμε μέχρι εδώ, δεν ρωτάνε», ανέφερε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.