Η Δεξιά σαρώνει και στην Βραζιλία – Βέβαιη η εκλογή Ζ.Μπολσονάρου στον β’ γύρο – Όλα ξεκίνησαν από τη νίκη Τραμπ το 2016

Η Δεξιά σαρώνει και στην Βραζιλία – Βέβαιη η εκλογή Ζ.Μπολσονάρου στον β’ γύρο – Όλα ξεκίνησαν από τη νίκη Τραμπ το 2016

Με μια εντυπωσιακή και «καθαρή» νίκη αναδείχτηκε νικητής ο δεξιός υποψήφιος πρόεδρος και νυν γερουσιαστής Ζαϊχ Μπολσονάρου στον πρώτο γύρο των βραζιλιάνικων προεδρικών εκλογών με το σαρωτικό ποσοστό του 46% στέλνοντας έτσι σαφές μήνυμα ότι η Βραζιλία η οποία είναι μια εκ των μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, ηγέτιδα χώρα στην Λατινική Αμερική και μέλος των BRICS επιστρέφει σε εθνοκεντρική πολιτική.

Πολλοί μάλιστα θεωρούν τον Μπολσονάρου ως τον Βραζιλιάνο «Τραμπ» και θεωρείται βέβαιο ότι στον β’ γύρο των εκλογών στις 28 του μήνα που θα αναμετρηθεί με τον κεντροαριστερό Αντάτζι θα κερδίσει δια περιπάτου.

Η ρητορική του κέρδισε τους ψηφοφόρους καθώς έχει έναν αυθόρμητο λόγο τον οποίο και δεν τον «γυαλίζει» με προετοιμασμένες ομιλίες

Σύμφωνα με το Associated Press, ο Μπολσονάρου ήταν γερουσιαστής επί σειρά ετών με αρκετές νομοθετικές νίκες και έχει πολλές ομοιότητες με το Ν.Τραμπ.

Το μήνυμά του πέρασε για τον ίδιο ακριβώς λόγο που πέρασε και το δικό του μήνυμα ο Ν.Τραμπ στις ΗΠΑ.

«Η Βραζιλία έρχεται πρώτη» παραφράζοντας το «America comes first» του Ν.Τραμπ

Ο Μπολσονάρου λέει αυτό που νιώθει και πιστεύει και δεν φοβόταν να πει τα πράγματα που σκέφτονταν όλοι οι άλλοι.

Ο Μπολσονάρου και οι τρεις μεγαλύτεροι γιοι του, οι οποίοι είναι επίσης πολιτικοί, εξαπολύουν συχνές επιθέσεις στους μεγαλύτερους ομίλους ΜΜΕ της Βραζιλίας,οι οποίοι με σειρά από ψεύτικες ειδήσεις μέχρι την παραποίηση αποτελεσμάτων δημοσκοπήσεων και την αποσιώπηση της στήριξης που παρέχουν στον υποψήφιο πρόεδρο σημαίνουσες προσωπικότητες της χώρας επιχείρησαν να του στερήσουν την εκλογική νίκη, όπως οι ίδιοι καταγγέλουν.

Ο Κάρλος Μπολσονάρου, ο οποίος είναι δημοτικός σύμβουλος στο Ρίο ντε Τζανέιρο, πρόσφατα κατήγγειλε σε tweet ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης «αγνοούν τις τεράστιες συγκεντρώσεις υπέρ του Μπολσονάρου, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες γωνιές της Βραζιλίας, και προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα αφήγημα περί στασιμότητας του στις δημοσκοπήσεις». «Πιστεύουν πραγματικά ότι ο πληθυσμός είναι τυφλός και ηλίθιος!» έγραψε ο γιος του υποψήφιου προέδρου.

Ο Μπολσονάρου, όπως και ο Τραμπ, χρησιμοποίησε εκτεταμένα το Twitter και το Facebook για να μιλήσει απευθείας στους ψηφοφόρους. Ειδικά μετά την επίθεση με μαχαιρι που δέχθηκε ο υποψήφιος πρόεδρος στις 6 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να περάσει περισσότερο από τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο.

Την περασμένη εβδομάδα, μετά το εξιτήριό του από το νοσοκομείο, ο Μπολσονάρου αποφάσισε να απέχει από το σημαντικότερο τηλεοπτικό debate για το μεγαλύτερο δίκτυο της χώρας, το Globo, επικαλούμενος τις συστάσεις των ιατρών του.

Αντ ‘αυτού, πραγματοποίησε live βραδινές συνομιλίες στο Facebook με πολιτικούς του συμμάχους και έδωσε συνεντεύξεις σε φιλικούς σταθμούς. Η εκτεταμένη χρήση των social media έπαιξε καίριο ρόλο στο να περάσει το μήνυμά του και αυτό δείχνει πως ο Βραζιλιάνος πολιτικός ξέρει να αφουγκράζεται την κοινωνία

Πέραν όμως της προσωπικής του νίκης, το αποτέλεσμα των εκλογών σημαίνει ότι η Δεξιά πλέον (η πραγματική, όχι η υποτιθέμενη κεντροδεξιά) έχει αρχίσει την αντεπίθεσή της σε όλο τον πλανήτη και διεκδικεί έναν πλανήτη των εθνών και των παραδοσιακών αξιών και όχι της Παγκοσμιοποίησης και της αναγκαστικής μετακίνησης ανθρώπων προς δημιουργία συγκρούσεων με γηγενείς πληθυσμούς ώστε να δημιουργηθεί παντού μια ανθρώπινη μάζα χωρίς σταθερές αξίες.

Μια Βραζιλία υπό το νέο πρόεδρο θα είναι πάντως ιδιαίτερα δύσκολα διαχειρίσμη από τις ΗΠΑ ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αμερικανοί έχουν έρθει σε σύγκρουση και με την Ινδία την οποία έχουν απειλήσει με κυρώσει επειδή υπέργραψε συμφωνία αγοράς ρωσικών α/α S-400

Η απάντηση της Ινδίας ήταν να αψηφήσει και τις απειλές για κυρώσεις κατά όσων χωρών συνεργάζονται με το Ιράν και να δηλώσει ότι θα συνεχίσει να αγοράζει πετρέλαιο από το Ιράν.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου της Ινδίας, Dharmendra Pradhan, δύο πετρελαϊκές εταιρείες της χώρας του έχουν παραγγείλει πετρέλαιο από το Ιράν για τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ινδία σκέφτεται να πληρώσει σε διαφορετικό νόμισμα όπως η ινδική ρουπία, σε προσπάθεια να παρακάμψει τις αμερικανικές κυρώσεις για συναλλαγές με το Ιράν σε δολάριο.

Έτσι λοιπόν άλλη μια χώρα εντάσσεται στον σχεδιασμό της αποδολαριοποίησης του πλανήτη μετά τις Κίνα, Ρωσία, Ιράν, Τουρκία αλλά εν μέρει και της ΕΕ η οποία δημιουργεί μηχανισμό για να παρακάμπτει τις αμερικανικές κυρώσεις στις συμφωνίες της με το Ιράν.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη ακολουθώντας εθνοκεντρική πολιτική θέλουν το μερίδιο που τους αναλογεί στην παγκόσμια ισχύ.

Ο Ν.Τραμπ ξεκίνησε την επέλαση της Δεξιάς στον πλανήτη, μια επέλαση όμως που μπορεί να στοιχίσει στην αμερικανική ηγεμονία, διότι για να διατηρηθεί αυτοί, τα υπόλοιπα κράτη πρέπει να σκέφτονται με παγκοσμιοποιητικούς όρους θυσιάζοντας τα δικά τους συμφέροντα υπέρ της «Αυτοκρατορίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό φαίνεται πως έχει λάβει τέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.