ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πούτιν για Ποροσένκο: «Υπάρχει πιθανότητα να μην περάσει στον δεύτερο γύρο»

Πούτιν για Ποροσένκο: «Υπάρχει πιθανότητα να μην περάσει στον δεύτερο γύρο»

Για σκόπιμη ναυτική «πρόκληση» στη Μαύρη Θάλασσα κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο ο Βλαντιμίρ Πούτιν, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του από την κατάληψη τριών ουκρανικών πλοίων και τη σύλληψη των πληρωμάτων τους από ρωσικές δυνάμεις.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποστήριξε ότι ο Ποροσένκο ενορχήστρωσε την «πρόκληση» για να ενισχύσει τα ποσοστά δημοτικότητάς του που καταρρέουν ενόψει των εκλογών τον επόμενο χρόνο.

Η Μόσχα μιλά για παράνομη είσοδο Ουκρανικών πλοίων του πολεμικού ναυτικού σε ρωσικά χωρικά ύδατα, γεγονός που το Κίεβο αρνείται. Ο Ποροσένκο έχει θέσει σε ισχύ στρατιωτικό νόμο σε ορισμένες περιοχές της χώρας και εκφράζει φόβους για ενδεχόμενη ρωσική εισβολή.

«Υπάρχει πιθανότητα να μην περάσει στον δεύτερο γύρο»

Σύμφωνα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τα ουκρανικά πλοία βρίσκονται εν αδίκω, ενώ το περιστατικό ήταν μια συνοριακή υπόθεση ελάσσονος σημασίας.

«Αναμφίβολα, επρόκειτο για μια πρόκληση» υπογράμμισε ο Πούτιν, προσθέτοντας:

«Οργανώθηκε από τον πρόεδρο ενώπιον των εκλογών. Ο πρόεδρος βρίσκεται στην πέμπτη θέση σε ποσοστά δημοτικότητας κι επομένως έπρεπε κάτι να κάνει. Χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα προκειμένου να εισαγάγει τον στρατιωτικό νόμο».

«Υπήρχε πιθανότητα ο Ποροσένκο να μην περάσει στον δεύτερο γύρο (…). Για αυτό ακριβώς, έπρεπε κάτι να κάνει», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι ήταν ένα ανέντιμο παιχνίδι στο εσωτερικό, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στους πολιτικούς του αντιπάλους.

Ο Πούτιν μάλιστα σχολίασε ότι η ρωσική ακτοφυλακή εκπλήρωσε και μάλιστα με ακρίβεια, «το στρατιωτικό καθήκον της» καταλαμβάνοντας τρία πολεμικά πλοία της Ουκρανίας στα ανοικτά της Κριμαίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τι συνέβη; Εκείνοι (οι Ουκρανοί) δεν απάντησαν στα αιτήματα των συνοριοφυλάκων μας. Και εισήλθαν στα χωρικά ύδατά μας» εξήγησε ο Πούτιν

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.