Και ο μονάρχης Αμπντάλα ΙΙ της Ιορδανίας θέλει να τα βρει πλέον με τον Μ.Άσαντ!

Και ο μονάρχης Αμπντάλα ΙΙ της Ιορδανίας θέλει να τα βρει πλέον με τον Μ.Άσαντ!

Ο μονάρχης Abdullah II της Ιορδανίας άφησε να εννοηθεί ότι ίσως επίκειται αναθέρμανση των σχέσεων της χώρας του με τη γειτονική εμπόλεμη Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν σημειώσει σημαντικά εδαφικά κέρδη στις συγκρούσεις τους με τους αντάρτες τους τελευταίους μήνες.

«Τα πράγματα βελτιώνονται στη Συρία. Ευχόμαστε ό,τι καλύτερο», είπε ο Iορδανός βασιλιάς κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε δημοσιογράφους στο Αμάν.

«Αν το θέλει ο θεός, τα πράγματα θα επιστρέψουν στην κατάσταση όπου βρίσκονταν προηγουμένως, πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στη Συρία το 2011», πρόσθεσε.

Στο αποκορύφωμα της σύρραξης στη Συρία, ο Abdullah II είχε καλέσει επανειλημμένα τον Σύρο πρόεδρο Assad να παραιτηθεί για να τερματιστεί η αιματοχυσία.

Από την άλλη, η Δαμασκός είχε καταγγείλει επανειλημμένα ότι το Αμάν υποστήριζε τους αντικαθεστωτικούς.

Η στρατηγικής σημασίας συνοριακή διέλευση Νάσιμπ ανάμεσα στη Συρία και την Ιορδανία άνοιξε εκ νέου τον Οκτώβριο, τρία χρόνια μετά το κλείσιμό της.

Η Νάσιμπ θεωρείται η σημαντικότερη πύλη των δύο χωρών προς τις πλούσιες αραβικές χώρες του Κόλπου.

Μερικούς μήνες αφότου ξέσπασε η κρίση στη Συρία, τον Μάρτιο του 2011, ο Αραβικός Σύνδεσμος ανέστειλε τη συμμετοχή της Δαμασκού στις εργασίες του και την ιδιότητα του κράτους-μέλους που της αναγνωριζόταν μέχρι τότε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος του Σουδάν Omar al Basir επισκέφθηκε τη Δαμασκό. Ήταν ο πρώτος ηγέτης μιας χώρας του ευρύτερου αραβικού κόσμου που μετέβη στη συριακή πρωτεύουσα έπειτα από επτά χρόνια.

Το Σάββατο, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικής ασφαλείας της Συρίας, ο Ali Mamlouk, επισκέφθηκε την Αίγυπτο και συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Abbas Kamel, μετέδωσε το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ιδίως τις προσπάθειες αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, ανέφερε το πρακτορείο την Κυριακή, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη επιβεβαίωση ή κάποιο σχόλιο από την πλευρά του Καΐρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.