ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αποθέωση Τραμπ στην ομιλία για το State of the Union

Αποθέωση Τραμπ στην ομιλία για το State of the Union

Σπόντες προς τους Δημοκρατικούς να μην μπλέκονται σε «γελοίες έρευνες» που υπονομεύουν την αμερικανική οικονομία, επιθέσεις κατά του Ιράν και της Κίνας, μια στροφή 180 μοιρών στην κυβερνητική πολιτική για την αντιμετώπιση του HIV και διαβεβαιώσεις ότι «το τείχος θα χτιστεί» και οι παράνομοι μετανάστες δεν θα απειλούν πλέον τις αμερικανικές δουλειές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κατάφερε να «χωρέσει» όλα τα παραπάνω ζητήματα στην ετήσια ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης (State of the Union), επιφυλάσσοντας ωστόσο και ορισμένες εκπλήξεις για τα μέλη του Κογκρέσου, αλλά και τους εκατομμύρια τηλεθεατές που την παρακολούθησαν ζωντανά.

Μία από αυτές τις εκπλήξεις, που συζητήθηκε εκτενώς, ήταν η αναφορά του Τραμπ στην γυναικεία ενδυνάμωση και το γεγονός ότι το Κογκρέσο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, έχει τόσο μεγάλο αριθμό γυναικών ανάμεσα στα μέλη του.

Ο Τραμπ επισήμανε στην ομιλία του ότι για πρώτη φορά στο εργατικό δυναμικό των ΗΠΑ αλλά και στο Κογκρέσο η γυναικεία παρουσία είναι τόσο ισχυρή. Αν και αρχικά διστακτικές, οι Δημοκρατικές βουλευτίνες (που είχαν ντυθεί στα λευκά, χρώμα που έχει ταυτιστεί τα τελευταία χρόνια με τα κινήματα για τη γυναικεία χειραφέτηση) τελικά σηκώθηκαν όρθιες και άρχισαν να χειροκροτούν τον Αμερικανό πρόεδρο.

«Κανονικά δεν θα έπρεπε να το κάνετε αυτό» είπε αστειευόμενος ο Αμερικανός πρόεδρος, δεδομένης της αντιπάθειας που τρέφει η πλειοψηφία των γυναικών του Κογκρέσου για το πρόσωπό του, με πολλές μάλιστα να έχουν ζητήσει την αποπομπή του.

Η συγκεκριμένη αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ στην αύξηση του αριθμού των γυναικών στο Κογκρέσο προκάλεσε κύμα ενθουσιασμού από όλες τις γυναίκες στην αίθουσα, που άρχισαν να φωνάζουν όλες μαζί ρυθμικά “USA” και να… ανταλλάζουν high five!

Φωτεινή εξαίρεση αποτέλεσε πάντως η Νάνσι Πελόζι, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, που παρέμεινε συγκρατημένη, περιμένοντας να ακούσει τη συνέχεια της ομιλίας του Αμερικανού προέδρου.



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.