Η Ρώμη «γκρεμίζει» το Παρίσι με τα «κίτρινα γιλέκα» – Λουίτζι Ντι Μάιο: «Ο άνεμος της αλλαγής πέρασε τις Άλπεις»!

Η Ρώμη «γκρεμίζει» το Παρίσι με τα «κίτρινα γιλέκα» – Λουίτζι Ντι Μάιο: «Ο άνεμος της αλλαγής πέρασε τις Άλπεις»!

Από το κακό στο χειρότερο βαδίζουν οι σχέσεις Γαλλίας-Ιταλίας. Έξαλλος ο Γάλλος πρόεδρος Ε.Μακρόν με τον Ιταλό υπουργό Εργασίας και ηγέτη του κινήματος των «Πέντε Αστέρων» Λουίτζι Ντι Μάιο , μετά τη συνάντηση που είχε ο τελευταίος με με ηγετικά στελέχη του κινήματος διαμαρτυρίας κατά της γαλλικής κυβέρνησης, των «κίτρινων γιλέκων».

Το Παρίσι, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών, κατηγόρησε τον Ιταλό υπουργό για υπονόμευση των σχέσεων των δύο ευρωπαίων γειτόνων.

«Αυτή η νέα πρόκληση είναι απαράδεκτη μεταξύ γειτονικών χωρών και συμμάχων στην Ευρωπαϊκή Ενωση», τόνισε εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ κατά την ημερήσια ενημέρωση δημοσιογράφων.

«Ο κος Ντι Μάιο, που φέρει κυβερνητικές ευθύνες, πρέπει να φροντίζει να μην υπονομεύει, μέσα από τις επαναλαμβανόμενες ενέργειες ανάμιξης, τις διμερείς μας σχέσεις, για το κοινό συμφέρον Γαλλίας και Ιταλίας».

Ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων δήλωσε ότι πραγματοποίησε μια στάση στη Γαλλία και συναντήθηκε με το ηγετικό στέλεχος των «κίτρινων γιλέκων» Κριστόφ Σαλενσόν και υποψηφίους της αντικυβερνητικού κινήματος για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο «αέρας της αλλαγής πέρασε τις Άλπεις»

Το γραφείο Τύπου του Ντι Μάιο τόνισε ότι «είναι πολλές οι θέσεις και οι κοινές αξίες που θέτουν στο επίκεντρο των αγώνων τους πολίτες, τα κοινωνικά δικαιώματα, την άμεση δημοκρατία και το περιβάλλον».

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι «η συνάντηση έγινε σε κλίμα μεγάλου ενθουσιασμού» και ότι «τις ερχόμενες εβδομάδες θα οργανωθεί μια νέα συνάντηση στην ιταλική πρωτεύουσα».

«Ο άνεμος της αλλαγής πέρασε τις ‘Αλπεις», έγραψε ο Ντι Μάιο στο διαδίκτυο.

Τα ιταλικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης γράφουν ότι στην σημερινή συνάντηση με τα Πέντε Αστέρια συμμετείχε και ο Κριστόφ Σαλενσόν, μια από τις ηγετικές μορφές των κίτρινων γιλέκων, που έχει κάνει αναφορά και σε ενδεχόμενο «εμφυλίου πολέμου».

Κάτι που αναμένεται να σχολιαστεί ποικιλοτρόπως στην Ιταλία, από την στιγμή που τα Πέντε Αστέρια έχουν πάντα υπογραμμίσει ότι αποκηρύττουν την χρήση οποιαδήποτε μορφή βίας στην πολιτική και στην κοινωνία.

https://www.instagram.com/p/BtgXc94jo8Z/?utm_source=ig_embed


https://twitter.com/jlfeder/status/1092818064100470785

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.