ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βουλή των Αντιπροσώπων: Άκυρη η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» του Ν.Τραμπ

Βουλή των Αντιπροσώπων: Άκυρη η «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» του Ν.Τραμπ

Ακυρη ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων με μεγάλη πλειοψηφία την κήρυξη κατάστασης «έκτακτης ανάγκης» από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με σκοπό να εξασφαλιστούν τα απαιτούμενα κεφάλαια προκειμένου να οικοδομηθεί το τείχος που θέλει στα σύνορα της χώρας του με το Μεξικό, την πιο εμβληματική υπόσχεση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016, καταφέρνοντας ένα πρώτο πλήγμα στο σχέδιο αυτό του Ρεπουμπλικάνου, που πάντως μάλλον δεν θα υπερβεί το επίπεδο του πολιτικού συμβολισμού.

Με 245 ψήφους υπέρ έναντι 182 κατά, η Βουλή, όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, απέρριψε τον ισχυρισμό του Τραμπ περί κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην περιοχή των συνόρων, που δικαιολογεί την αξιοποίηση κονδυλίων που το Κογκρέσο είχε κατανείμει για άλλους σκοπούς προκειμένου να ανεγερθεί το τείχος.

Το κείμενο θα τεθεί τώρα σε συζήτηση και ψήφιση στη Γερουσία, όπου πλειοψηφούν μεν οι Ρεπουμπλικάνοι, αλλά θα μπορούσε επίσης να εγκριθεί, με δεδομένες τις επιφυλάξεις κάποιων στελεχών του GOP για τον τρόπο που ενήργησε ο αμερικανός πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως ο Τραμπ έχει ξεκαθαρίσει πως θα ασκήσει βέτο στην περίπτωση που το μέτρο φθάσει εντέλει πάνω στο γραφείο του. Το ενδεχόμενο να ανατραπεί το προεδρικό βέτο — χρειάζεται πλειοψηφία δύο τρίτων και στα δύο σώματα του Κογκρέσου — μοιάζει απίθανο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.