ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Λαφρόφ κατά ΗΠΑ για Βενεζουέλα: «Οργανώσατε πραξικόπημα με στόχο την ανατροπή Μαδούρο»

Λαφρόφ κατά ΗΠΑ για Βενεζουέλα: «Οργανώσατε πραξικόπημα με στόχο την ανατροπή Μαδούρο»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι αποπειράθηκαν να οργανώσουν ένα «πραξικόπημα» με σκοπό την ανατροπή του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, χωρίς να δώσει εξηγήσεις σχετικά με την άφιξη των Ρώσων στρατιωτικών στο Καράκας, την οποία κατήγγειλε η Ουάσιγκτον.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο, ο Σεργκέι Λαβρόφ «υπογράμμισε ότι οι απόπειρες της Ουάσιγκτον να οργανώσουν ένα πραξικόπημα στη Βενεζουέλα και οι απειλές που διατυπώνουν εναντίον της νόμιμης κυβέρνησής της συνιστούν παραβιάσεις της χάρτας του ΟΗΕ και κατάφωρη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ενός κυρίαρχου Κράτους», τονίζεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πομπέο: Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια στη Βενεζουέλα

Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο είχε ζητήσει από τη Ρωσία να σταματήσει την μη εποικοδομητική συμπεριφορά της υποστηρίζοντας τον Νικολάς Μαδούρο” και προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ «δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια» αν η Μόσχα συνεχίσει να «επιδεινώνει τις εντάσεις» στη Βενεζουέλα.

«Η συνεχιζόμενη παρείσφρηση ρωσικού στρατιωτικού προσωπικού για την υποστήριξη του παράνομου καθεστώτος του Νικολάς Μαδούρο στη Βενεζουέλα κινδυνεύει να παρατείνει τα δεινά του λαού της Βενεζουέλας που υποστηρίζει συντριπτικά τον προσωρινό πρόεδρο Χουάν Γκουαϊδό», τον οποίο αναγνωρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και περισσότερες από 50 ακόμη χώρες, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Λαβρόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.