Λευκός Οίκος: «Το τηλεφώνημα Τραμπ-Ερντογάν ήταν μια απογοήτευση και είναι η τελευταία επικοινωνία των 2 προέδρων»

Λευκός Οίκος: «Το τηλεφώνημα Τραμπ-Ερντογάν ήταν μια απογοήτευση και είναι η τελευταία επικοινωνία των 2 προέδρων»

Μια πολύ σημαντική για τα ελληνικά συμφέροντα εξέλιξη έλαβε χώρα το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, καθώς η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ Ρ.Τ.Ερντογάν και Ν.Τραμπ όχι μόνο κρίθηκε ως «άκρως απογοητευτική» αλλά θα είναι και η τελευταία επικοινωνία πο9υ θα έχουν μεταξύ τους οι δύο πρόεδροι.

Αυτό σημαίνει πως επήλθε οριστική ρήξη στις σχέσεις των δύο προέδρων και πλέον έχει κοπεί κάθε ουσιαστικός δίαυλος μεταξύ των δύο χωρών και πλέον όλα μπορούν να συμβούν αλλά σημασία έχει τι μπορεί να εκμεταλλευθεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα προς όφελος της χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του OPEN TV στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη όπως αποκαλύπτει σήμερα αρθρογράφος της εφημερίδας ‘Γενί Τσαγ’, καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια από το Λευκό Παλάτι της Άγκυρας, προκειμένου να επιτύχει μία τετ α τετ συνάντηση με τον Ντόναλντ Τραμπ έστω και για 20 λεπτά.

Ωστόσο ο Λευκός Οίκος ήταν κάθετα αρνητικός. Η μοναδική απάντηση που ήρθε από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ήταν ότι «μόνο μια τηλεφωνική επικοινωνία μπορεί να γίνει» και το χρόνο θα τον καθόριζε μάλιστα η αμερικανική πλευρά.

Έτσι φτάσαμε στο τηλεφώνημα Ερντογάν – Τραμπ στις 29 Απριλίου.

Τι ειπώθηκε όμως στο τηλεφώνημα αυτό;

Πληροφορίες μέσα από το Λευκό Παλάτι στην Άγκυρα αναφέρουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ όχι μόνο δεν έδωσε θετική απάντηση στην πρόταση του Τούρκου προέδρου για σύσταση κοινής ομάδας εργασίας για τους S-400, αλλά δεν προτίθεται να προβεί σε κανέναν συμβιβασμό λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά: «Παραιτηθείτε από τους S-400».

Εδώ έχουμε να κάνουμε καθαρά με δύο προεδρικά «υπερεγώ» και κανείς δεν πρόκειται να κάνει πίσω από τους δύο.

Αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται οι Αμερικανοί να «χαριστούν» στην Τουρκία τουλάχιστον όσο αυτή είναι ερντογανική καθώς αυτό θα θρυματίσει το «ίματζ» της «σκληρής» υπερδύναμης.

Όμως ούτε η Τουρκία θα κάνει πίσω και θα κτυπήσει τις ΗΠΑ εκεί που πονάνε, στα Στενά και στην Παγκόσμια Γεωπολιτική, απλά έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα οι ΗΠΑ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να «πυροβολήσουν» την Τουρκία και τους εαυτούς τους μαζί, πληρώνοντας την στρατηγική τους να στηρίζουν τα πάντα στην Άγκυρα και να αγνοούν επιδεικτικά την Ελλάδα επί δεκαετίες.

Παρόλα αυτά οι Τούρκοι διαδίδουν ότι ο Ν.Τραμπ θα συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν, τον μήνα που -σύμφωνα με την Άγκυρα- η Τουρκία θα παραλάβει τους S-400. Δηλαδή τον Ιούλιο.

Φυσικά αν έχουν πάρει τους S-400 αυτό αποκλείεται να συμβεί καθώς θα είναι σαν να αποδέχονται οι ΗΠΑ την αγορά αυτή.

Την είδηση αποκαλύπτει το site Middle East Eye που του την αποκάλυψαν Τούρκοι αξιωματούχοι, όσο αξιόπιστο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο… καθώς η Άγκυρα ειδικεύεται στην παραπλάνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.