Βόρεια Κορέα: Η «εξαιρετική» επιστολή που έλαβε ο Κιμ Γιονγκ Ουν από τον Ντόναλντ Τραμπ

Βόρεια Κορέα: Η «εξαιρετική» επιστολή που έλαβε ο Κιμ Γιονγκ Ουν από τον Ντόναλντ Τραμπ

Μια προσωπική επιστολή από τον Ντόναλντ Τραμπ έλαβε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Κιμ χαρακτήρισε το περιεχόμενο της επιστολής «εξαίρετο» και υποσχέθηκε ότι θα σκεφτεί «σοβαρά» τις προτάσεις του Αμερικανού προέδρου, σύμφωνα με το βορειοκορεάτικο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων KCNA το πρωί σήμερα Κυριακή.

Το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει το περιεχόμενο της επιστολής. Ο Κιμ, αναφέρει, έκρινε ότι το περιεχόμενο ήταν «εξαίρετο» και ότι «εκτιμώντας την πολιτική κρίση» και το «μεγάλο θάρρος» του Τραμπ, ο βορειοκορεάτης ηγέτης «θα μελετήσει σοβαρά» όσα «ενδιαφέροντα» του προτείνονται.

Οι διαπραγματεύσεις των δύο χωρών όσον αφορά τα προγράμματα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικού οπλοστασίου και βαλλιστικών πυραύλων, συμπεριλαμβανομένων διηπειρωτικών, έχουν πρακτικά ανασταλεί και η ένταση ανέβηκε ξανά μετά το φιάσκο της δεύτερης συνόδου κορυφής των Τραμπ και Κιμ, στο Ανόι του Βιετνάμ τον Φεβρουάριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουάσινγκτον απαιτεί την «πλήρη και επαληθεύσιμη» αποπυρηνικοποίηση της Πιονγκγιάνγκ πριν να της προσφερθεί χαλάρωση των ασφυκτικών διεθνών κυρώσεων. Η βορειοκορεατική πλευρά δίνει διαφορετικό περιεχόμενο στον όρο αποπυρηνικοποίηση, ζητώντας επίσης απομάκρυνση των αμερικανικών πυρηνικών όπλων από τη Νότια Κορέα, και αξιώνει επίσης η άρση των κυρώσεων να αρχίσει ταυτόχρονα και να διεξάγεται παράλληλα με τη διαδικασία απαλλαγής της από τα πυρηνικά όπλα. Οι μεγάλες διαφορές στις προσεγγίσεις των δύο πλευρών μοιάζει αδύνατο να συμβιβαστούν μέχρι τώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.