ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ντ.Τραμπ για Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι με ένα φίλο μου»

Ντ.Τραμπ για Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν: «Είναι τιμή μου να βρίσκομαι με ένα φίλο μου»

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαίνεσε σήμερα το «εξαιρετικό έργο» του «φίλου του» σαουδάραβα πρίγκιπα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (MbS), αγνοώντας επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφορικά με τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι.

«Είναι τιμή μου»
«Είναι τιμή μου να βρίσκομαι με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, ένα φίλο μου, έναν άνθρωπο που έχει πράγματι κάνει πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια αναφορικά με το άνοιγμα της Σαουδικής Αραβίας», με οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, τόνισε ο Τραμπ πριν τη διμερή συνάντησή τους, στο περιθώριο της συνόδου του G20, στην Οσάκα της Ιαπωνίας.

«Κάνετε εξαιρετική δουλειά», πρόσθεσε ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος. «Ιδιαίτερα εκτιμώ όσα έχετε κάνει για τις γυναίκες και βλέποντας τι συμβαίνει – είναι σαν μια επανάσταση με ένα πολύ θετικό τρόπο», πρόσθεσε.

Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του για την αγορά από το Ριάντ αμερικανικού στρατιωτικού εξοπλισμού.

Αγνόησε τις ερωτήσεις για Κασόγκι
Σε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις κατά πόσον σκοπεύει να συζητήσει την υπόθεση της δολοφονίας Κασόγκι, ο Τραμπ αγνόησε τις ερωτήσεις.

Τη 2α Οκτωβρίου 2018, ο Κασόγκι, επικριτής του σουνιτικού βασιλείου που έγραφε κυρίως για την Washington Post και ζούσε στις ΗΠΑ, δολοφονήθηκε και διαμελίστηκε μέσα στο προξενείο της πατρίδας του στην Κωνσταντινούπολη από σαουδάραβες πράκτορες. Το πτώμα του δεν έχει βρεθεί.

Η πρόσφατη έρευνα της Ανιές Καλαμάρ, ερευνήτριας του ΟΗΕ για εξωδικαστικές εκτελέσεις, έκθεση της CIA και ορισμένες δυτικές κυβερνήσεις έχουν συμπεράνει ότι ο πρίγκιπας διάδοχος έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του δημοσιογράφου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σαουδαραβικές δικαστικές αρχές έχουν απαλλάξει τον πρίγκιπα-διάδοχο από οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.