ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

G20: 19 χώρες δεσμεύθηκαν για την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού

G20: 19 χώρες δεσμεύθηκαν για την εφαρμογή της συμφωνίας του Παρισιού

Οι 19 χώρες της ομάδας των G20 επαναβεβαίωσαν στην Οσάκα τη δέσμευσή τους για την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας που υπεγράφη το 2015 στο Παρίσι, για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η τελική δήλωση της G20, αναφορικά με το κλίμα, είναι παρόμοια με εκείνη της περσινής συνόδου. Φέτος όμως εξασφαλίστηκε με δυσκολία, εξαιτίας της αντίθεσης των ΗΠΑ. Οι υπογράφοντες συμφώνησαν ότι είναι αμετάκλητος ο χαρακτήρας της συμφωνίας του Παρισιού. Οι ηγέτες κατέληξαν στην κοινή δήλωση έπειτα από μακρές και δύσκολες διαπραγματεύσεις, καθώς η Ουάσινγκτον απειλούσε να μπλοκάρει μια δήλωση παρόμοια σε μορφή με αυτήν που είχε εκδοθεί από την G20 στο Αμβούργο το 2017 και αυτήν του Μπουένος Άιρες το 2018.

Τις τελευταίες μέρες μάλιστα, διπλωμάτες ανέφεραν την πιθανότητα να αποχωρήσουν κάποιες μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες, οι οποίες εξέταζαν το ενδεχόμενο να ευθυγραμμιστούν με την αμερικανική θέση. Ωστόσο και οι 19 χώρες μέλη της G20, πλην ΗΠΑ, «επαναβεβαίωσαν όλες την υποστήριξή τους στην συμφωνία του Παρισιού», ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο ίδιο πνεύμα και η Ανγκελα Μέρκελ, που είχε δηλώσει ότι η G20 θα καταλήξει όσον αφορά το κλίμα σε ένα κείμενο παρόμοιο με το περσινό, έπειτα από ιδιαίτερα σκληρές διαπραγματεύσεις. Η συμφωνία αυτή, με τη μορφή 19+1, επαναβεβαιώνει την υποστήριξη 19 χωρών, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Γαλλία και η Γερμανία, στην σημαντική συμφωνία που συνήφθη το 2015 στο Παρίσι για την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, από την οποία οι ΗΠΑ αποσύρθηκαν το 2017.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.