ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

ΗΠΑ: Ακύρωση της συνάντησης Κ.Μητσοτάκη με Ν.Τραμπ – Οι δικαιολογίες και η πραγματικότητα: Η Ελλάδα στα «αζήτητα»

ΗΠΑ: Ακύρωση της συνάντησης Κ.Μητσοτάκη με Ν.Τραμπ – Οι δικαιολογίες και η πραγματικότητα: Η Ελλάδα στα «αζήτητα»

Την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης του Ντόναλντ Τραμπ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την ανακοίνωση της Νάνσι Πελόζι για παραπομπή του Ρεπουμπλικανού προέδρου, αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με την Ουκρανία,

Είναι άγνωστο προς το παρόν αν θα οριστεί εκ νέου συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ωστόσο οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες.

Η συνάντηση των δύο ανδρών είχε οριστεί για τη 01:30 (ώρα Ελλάδος) ξημερώματα Τετάρτης, ωστόσο οι υποτίθεται ότι εξελίξεις στις ΗΠΑ ανάγκασαν τον Λευκό Οίκο να ανακοινώσει την ακύρωσή της, αν και αυτό είναι άκρως περίεργο.

Δεν έγινε πραξικόπημα στις ΗΠΑ, ούτε εισβολή, μια κίνηση-πυροτέχνημα των Δημοκρατικών για να μπορέσουν να μειώσουν την εξαιρετική δημοφιλία του Ν.Τραμπ και να «θολώσουν» την εικόνα του.

Το αν η Βουλή, όπου την πλειοψηφία κατέχουν οι Δημοκρατικοί, θα εξετάσει αν ο Τραμπ επιδίωξε τη βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημίσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020, είναι και αστείο ως προσέγγιση

Αντιδρώντας, ο Ντόναλντ Τραμπ, σε αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στο Τwitter, έκανε λόγο για «ανοησίες» και «κυνήγι μαγισσών», αλλά και για… προεδρική παρενόχληση στην προσπάθεια των Δημοκρατικών να τον ρίξουν από την προεδρία πριν από τις εκλογές του 2020.

«Μια τόσο σημαντική ημέρα στα Ηνωμένα Έθνη, με τόση δουλειά και τόση επιτυχία, και οι Δημοκρατικοί αποφάσισαν σκοπίμως να τη διαλύσουν και να την απαξιώσουν με περισσότερες έκτακτες ειδήσεις με ανοησίες ενός κυνηγιού μαγισσών», έγραψε ο Τραμπ στο Τwitter και αναρωτήθηκε: «Μπορείτε να το πιστέψετε;».

Η ακύρωση της συνάντησης, μάλλον δείχνει ότι ο Ν.Τραμπ δεν είχε, ούτε καμία προσδοκία από αυτήν την συνάντηση, ούτε δίνει καμία σημασία στον Κ.Μητσοτάκη, ως πρωθυπουργό της Ελλάδας, αν και το θέμα δεν είναι προσωπικό κατά του Κ.Μητσοτάκη, βέβαια: Βασικά ο Ν.Τραμπ δεν δίνει, ούτε τον ενδιαφέρει η Ελλάδα και οι κυβερνήσεις της και φυσικά αυτό είναι ευθύνη 100% των απίθανων πολιτικών ηγεσιών της Ελλάδας της τελευταίας δεκαετίας.

Το αστείο είναι ότι κάποιοι θριαμβολογούσαν εντός Ελλάδος για την δήθεν ματαίωση της συνάντησης Τραμπ-Ερντογάν, ενώ αυτή πραγματοποιείται κανονικά, ενώ ματαιώθηκε η συνάντηση με τον Κ.Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα στα «αζήτητα» των ΗΠΑ…

Ο διευθυντής του pronews.gr Τάσος Γκουριώτης έγραψε σχετικά με την ακυρωθείσα συνάντηση μεταξύ του Κ.Μητσοτάκη και του Αμερικανού προέδρου Ντ.Τραμπ.

«Η μοναδική ακύρωση συνάντησης του Ν.Τραμπ. Αστείες οι δικαιολογίες. Δεν αφορά τον Μητσοτάκη. Αφορά την Ελλάδα. Γεωστρατηγική έκλειψη…»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/gkouriotis/status/1176945254081204224

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.