ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Με συναντήσεις με Κ.Μητσοτάκη και Ν.Αναστασιάδη «απάντησε» ο Μόντι στο φιλο-πακιστανικό παραλήρημα του Ερντογάν

Με συναντήσεις με Κ.Μητσοτάκη και  Ν.Αναστασιάδη «απάντησε» ο Μόντι στο φιλο-πακιστανικό παραλήρημα του Ερντογάν

Μετά το φιλο-πακσιτναικό παραλήρημα του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, όπου υπερασπίστηκε το Πακιστάν στη διένεξή του με την Ινδία στο Καμσίρ, ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι είχε την Παρασκευή συνάντηση τόσο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και με τον Κύπριο πρόεδρο Ν.Αναστασιάδη.

Οι κ. Μητσοτάκης και Μόντι επιβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών και σημείωσαν ότι εκπροσωπούν -αντίστοιχα- την πιο παλιά και την πιο μεγάλη (σε πληθυσμό) Δημοκρατία στον κόσμο. Ο Ινδός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Ινδίας δεν διαταράχθηκαν ποτέ στο πέρασμα των αιώνων ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι τώρα είναι η ευκαιρία να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο.

Χτίζοντας πάνω στην επιτυχημένη παρουσία της Ινδίας ως τιμώμενη χώρα στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης προσκάλεσε τον Ινδό Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό. Ο κ. Μόντι αποδέχτηκε την πρόσκληση και ανέφερε ότι έχει μεγάλη σημασία για την Ελλάδα η επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ενδυνάμωση των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών με έμφαση στο εμπόριο και τον τουρισμό. Σημειώνεται ότι η συνάντηση μετατέθηκε από Πέμπτη σε Παρασκευή, καθώς οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην πόλη της Νέας Υόρκης δεν επέτρεψαν στον Πρωθυπουργό της Ινδίας να είναι παρών στο ραντεβού της Πέμπτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.