Μπασάρ αλ Άσαντ: «Θα απαντήσουμε στην εισβολή των τρομοκρατών του Ερντογάν με όλα τα νόμιμα μέσα» (upd)

Μπασάρ αλ Άσαντ: «Θα απαντήσουμε στην εισβολή των τρομοκρατών του Ερντογάν με όλα τα νόμιμα μέσα» (upd)

(upd 18:00) Αυστηρό μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ στην Τουρκία για την εισβολή στη χώρα του, δηλώνοντας πως δεν θα διστάσει να απαντήσει σε οποιοδήποτε σημείο της Συρίας.

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ συναντήθηκε με τον Φαλάχ αλ-Φαγιάντ, τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας της ιρακινής κυβέρνησης.

Όπως ανέφερε το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Συρίας (SANA), ο Assad χαρακτήρισε την επιχείρηση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία ως «ανοιχτά εισβολή» και τόνισε ότι η Συρία «θα απαντήσει και θα την αντιμετωπίσει, σε όλες τις μορφές, οπουδήποτε στη Συρία, χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα στη διάθεση της χώρας.»

Επίσης ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε: «Η τουρκική επιθετικότητα που ηγείται ο Ερντογάν προς τη χώρα μας είναι ανοιχτά παραβίαση και εισβολή, παρά τα ψεύτικα συνθήματά της».

«Απαντώντας σε αυτή την εισβολή από τους αντιπροσώπους και τους τρομοκράτες του καθεστώτος Ερντογάν, η Συρία θα απαντήσει και θα την αντιμετωπίσει, σε όλες τις μορφές, οπουδήποτε στη Συρία, χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα που έχει στη διάθεσή της», ανέφερε ο Άσαντ

Οι Σύροι είναι ενωμένοι απέναντι στην τουρκική επίθεση, διαμηνύει η Δαμασκός

Έντονα επικριτική κατά της Τουρκίας είναι η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας, μετά την εισβολή της Άγκυρας στα βορειοανατολικά, κίνηση την οποία καταδικάσει σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους.

Η κυβέρνηση της Δαμασκού, στην πρώτη αντίδρασή της μετά την ανάπτυξη του στρατού της στη βορειοανατολική Συρία, μετά από έκκληση των κουρδικών δυνάμεων επισημαίνει ότι οι Σύροι είναι «ενωμένοι» απέναντι στην επίθεση της Τουρκίας.

«Η συριακή κυβέρνηση επαναβεβαιώνει ότι απορρίπτει πλήρως και καταδικάζει σθεναρά την απαίσια επίθεση της Τουρκίας», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών, αναφερόμενο στην επίθεση που εξαπέλυσε στις 9 Οκτωβρίου η Άγκυρα εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Σε ανακοίνωση που αναμεταδίδει το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana, γίνεται λόγος για «μεγαλύτερη από ποτέ» «συνοχή και ενότητα όλων των Σύρων, υπό την εθνική σημαία της Συρίας».

Η Δαμασκός κατηγορεί εξάλλου την Άγκυρα ότι προκαλεί «θάνατο και καταστροφή» στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας με μια επιχείρηση που αποκάλυψε τις «επεκτατικές φιλοδοξίες» της Τουρκίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση έγραφε:

«Παρά την ευρεία διεθνή καταδίκη, το καθεστώς του Ερντογάν εξακολουθεί να κάνει επίθεση στη Συρία και να σπέρνει τον θάνατο και την καταστροφή, όπου δείχνει σαφώς το πραγματικό πρόσωπο του φασιστικού καθεστώτος του Ερντογάν»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Αραβική Δημοκρατία της Συρίας επιβεβαιώνει την απόλυτη απόρριψη και την ισχυρή καταδίκη της κατάφωρης τουρκικής επιθετικότητας και της παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας και ότι θα στηρίξει όλες τις εθνότητες της χώρας!»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.