ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πολιτική κρίση στα Σκόπια: Ο Ζάεφ απειλεί με παραίτηση μετά το «όχι» της ΕΕ

Πολιτική κρίση στα Σκόπια: Ο Ζάεφ απειλεί με παραίτηση  μετά το «όχι» της ΕΕ

Μεγάλη κρίση προκάλεσε στα Σκόπια το «Οχι» της ΕΕ στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με Αλβανία και Σκόπια.

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό Ζάεφ να απειλεί να παραιτηθεί και τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας να κάνει έκκληση να μην το πράξει και να συνεχίσει τις προσπάθειες.

Ο πρόεδρος των Σκοπίων Πενταρόφσκι έκανε διάγγελμα ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνει ευρεία σύσκεψη, με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ήδη φαίνεται να έχει λάβει πρόσκληση ο πρόεδρος του DUI, ο Αλί Αχμέτι, που είναι το μεγαλύτερο αλβανικό κόμμα και καλείται για συνάντηση την Κυριακή.

Ντιμιτρόφ: «Η ΕΕ πρέπει να είναι ξεκάθαρη απέναντί μας»

«Το λιγότερο που μας οφείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να είναι ξεκάθαρη απέναντί μας. Εάν δεν υπάρχει πια συναίνεση σχετικά με το ευρωπαϊκό μέλλον των δυτικών Βαλκανίων, εάν η υπόσχεση της Θεσσαλονίκης το 2003 δεν ισχύει, οι πολίτες μας αξίζουν να το γνωρίζουν», έγραψε ο υπουργός Εξωτερικών των Σκοπίων, Νικολά Ντιμιτρόφ στο twitter.

«Ευχαριστούμε όλους τους ηγέτες που αγωνίστηκαν σκληρά για την ΕΕ να ανοίξει μαζί μας τις ενταξιακές συνομιλίες αναγνωρίζοντας και εδραιώνοντας την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, ενθαρρύνοντας τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και υποστηρίζοντας την ευρωπαϊκή αφήγηση στη “Βόρεια Μακεδονία”, μια υποψήφια χώρα για 14 χρόνια», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.