«Βόμβα» από Πομπέο: «Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας εάν χρειαστεί»!

«Βόμβα» από Πομπέο: «Είμαστε έτοιμοι για στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας εάν χρειαστεί»!

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ανέβασε τους τόνους με την Άγκυρα, καθώς την προειδοποίησε με “ανάληψη στρατιωτικής δράσης.”

Βέβαια, δεν ξεκαθάρισε τι θα μπορούσε να προκαλέσει αυτή την «στρατιωτική δράση».

«Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος για να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη ενάντια στην Τουρκία εάν χρειαστεί», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των αμερικανο-τουρκικών σχέσεων, ιδιαίτερα μετά το τέλος του Β΄ΠΠ που ανώτατος Αμερικανός αξιωματούχος αναφέρει την πιθανότητα ανάληψης στρατιωτικής δράσης κατά της Τουρκίας.

Μιλώντας στο δίκτυο CNBC, επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ προτιμούν την ειρήνη από τον πόλεμο, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι σε περίπτωση που απαιτείται κινητική δράση ή στρατιωτική δράση, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πρόεδρος Τραμπ είναι πλήρως προετοιμασμένος να αναλάβει αυτή τη δράση», συμπλήρωσε.

Πάντως, ο Πομπέο αρνήθηκε να διευκρινίσει τι θα προκαλούσε μια αμερικανική στρατιωτική απάντηση, δηλώνοντας ότι «δεν θέλω να προκαταλάβω την απόφαση του προέδρου για το αν θα αναλάβει την επιβλητική δέσμευση της χρήσης της αμερικανικής στρατιωτικής δύναμης».

Ακόμη, δήλωσε ότι θα υπάρξουν κι άλλες οικονομικές κυρώσεις, όπως και ότι θα γίνει χρήση της διπλωματικής ισχύος της Ουάσινγκτον. «Αυτές προτιμούμε», συμπλήρωσε ο Πομπέο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/EndGameWW3/status/1186366923682074624

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.