ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου – Το Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Μπόρις Τζόνσον

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 12  Δεκεμβρίου – Το Κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση του Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κέρδισε το στοίχημα: Tο βρετανικό κοινοβούλιο ενέκρινε σε δεύτερη ανάγνωση την πρότασή του για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου σε μια προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit.

Το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου εγκρίθηκε χωρίς να χρειαστεί ψηφοφορία, κάτι που σημαίνει ότι στηρίζεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών.

Αργότερα σήμερα θα ακολουθήσει η Τρίτη ανάγνωση και στη συνέχεια το νομοσχέδιο θα σταλεί προς έγκριση στη Βουλή των Λόρδων.

https://twitter.com/SkyNews/status/1189264136594739200

Οι πρώτες «χριστουγεννιάτικες» εκλογές στη Βρετανία εδώ και σχεδόν έναν αιώνα αναμένεται ότι θα είναι απρόβλεπτες: το Brexit έχει κουράσει ή έχει εξοργίσει τους ψηφοφόρους, στερώντας παραδοσιακούς συμμάχους από τα δύο μεγάλα κόμματα, τους Συντηρητικούς και τους Εργατικούς.

Η Βουλή των Κοινοτήτων θα εξετάσει ωστόσο μια τροπολογία που κατέθεσε ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν που ζητά την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών, στις 9 Δεκεμβρίου, η οποία όμως τελικά καταψηφίστηκε. Άλλες τροπολογίες, όπως η χορήγηση δικαιώματος ψήφου στους Ευρωπαίους πολίτες, μόνιμους κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου, δεν θα συζητηθούν σήμερα.


Σημειώνεται ότι το Συντηρητικό Κόμμα του Μπόρις Τζόνσον, διατηρεί προβάδισμα 16 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, με δημοσκόπηση της Opinium.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα ποσοστά υπέρ των Συντηρητικών αυξήθηκαν κατά 3% σε σύγκριση με μια προηγούμενη μέτρηση πριν από οκτώ ημέρες και ανέρχονται στο 40%, ενώ το Εργατικό Κόμμα παραμένει σταθερό στο 24%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το φιλοευρωπαϊκό κόμμα των Φιλελεύθερων Δημοκρατών κατέγραψε πτώση μίας ποσοστιαίας μονάδας, στο 15%, ενώ το κόμμα Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ βρίσκεται στο 10%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.