ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ιράκ: Εκδίωξη από την εξουσία του πρωθυπουργού Άμπντελ Μάχντι

Ιράκ: Εκδίωξη από την εξουσία του πρωθυπουργού  Άμπντελ Μάχντι

Μαζικές διαδηλώσεις σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Ιράκ με την καρέκλα του πρωθυπουργού Άμπντελ Μάχντι να τρίζει. Τον διώχνουν από την εξουσία.

Στους δρόμους βγήκαν και πάλι χιλιάδες διαδηλωτές στο Ιράκλ και κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Ταχρίρ, που έχει γίνει επίκεντρο των μαζικών αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων που συγκλονίζει από τις αρχές Οκτωβρίου τη χώρα.

Οι διαδηλώσεις αυξάνουν την πίεση στον πρωθυπουργό Άντελ Άμπντελ Μάχντι αφού ο ισχυρός σιίτης ηγέτης Μοκτάντα Σαντρ ζήτησε από τον επικεφαλής του δεύτερου μεγαλύτερου συνασπισμού στο κοινοβούλιο να στηρίξει το αίτημά του να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.

Αφού συμμετείχε στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες στη Νατζάφ, ο Σαντρ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζήτησε από τον Χάντι αλ Αμίρι, επικεφαλής ενός συνασπισμού σιιτικών πολιτοφυλακών που στηρίζονται από το Ιράν, να τον βοηθήσει να εκδιώξει την κυβέρνηση.

Ο Αμίρι από την πλευρά του συμφώνησε: «Θα συνεργαστούμε ώστε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του ιρακινού λαού και να σώσουμε το έθνος», υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του.

Πριν την ανακοίνωση αυτή, ο Μάχντι είχε απευθυνθεί στον Σαντρ λέγοντάς του ότι θα ήταν πιο εύκολο να συμφωνήσει με τον Αμίρι να σχηματίσουν νέα κυβέρνηση από το να του ζητούν να παραιτηθεί. «Τότε ο πρωθυπουργός θα μπορέσει να παραιτηθεί και η νέα κυβέρνηση να αναλάβει καθήκοντα σε διάστημα ημερών, αν όχι ωρών», ανέφερε ο Μάχντι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μετά τις βουλευτικές εκλογές πέρυσι χρειάστηκαν τέσσερις μήνες μέχρις ότου οι βουλευτές επιλέξουν τον πρωθυπουργό της χώρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.