Σε λίγο κλείνουν οι κάλπες στην Βρετανία: Θρίαμβο Μπόρις Τζόνσον και Brexit δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Σε λίγο κλείνουν οι κάλπες στην Βρετανία: Θρίαμβο Μπόρις Τζόνσον και Brexit δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Με το κλείσιμο των καλπών στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις 12 ώρα Ελλάδος θα δημοσιευτεί το κοινό exit poll για τις βρετανικές εκλογές το οποίο θα δείξει μία εκτίμηση για το αποτέλεσμα των εκλογών.

Στα διεθνή αλλά και εγχώρια ΜΜΕ που οποία είναι κλίματος ”Βρυξελλών” επικρατεί αμηχανία καθώς παρά τον συνεχιζόμενο πόλεμο στον Μπόρις Τζόνσον στις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν χθες δείχνει να προηγείται με +10 μονάδες του Τζέρεμυ Κόρμπιν.

Μάλιστα, ταυτίζονται με το συνδυαστικό poll των Financial Times το οποίο περιλαμβάνει όλες τις δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σύμφωνα με το οποίο, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να κερδίσει με 10 μονάδες (43% έναντι 33%).

Η απόφαση του Νάιτζελ Φαράτζ να αποχωρήσει από την διεκδίκηση των ψήφων και να καλέσει τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν υπέρ του Μπόρις Τζόνσον βοηθά στην άνετη νίκη του Μ.Τζόνσον.

Οι Συντηρητικοί χρειάζονται 326 θέσεις στο Κοινοβούλιο για να σχηματίσουν αυτοδύναμη κυβέρνηση και να ολοκληρώσουν το Brexit και να μην είναι πλέον «όμηροι» των Εργατικών. Αυτό είναι και το διακύβευμα των εκλογών.

Βάσει των δημοσκοπήσεων οι Συντηρητικοί κερδίζουν από 320 μέχρι 368 έδρες.

Ο Μπόρις Τζόνσον έχει υποσχεθεί πως παρά τις εσωτερικές κι εξωτερικές πιέσεις θα τηρήσει την υπόσχεσή του προς τον βρετανικό λαό και θα γίνει πράξη η απόφασή του λαού να βγει από την ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.