ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Τέλος δίνει και το Ιράν στην κρίση – «Μεσαίας κλίμακας» οι ζημιές στις αμερικανικές βάσεις δείχνουν οι δορυφόροι

Τέλος δίνει και το Ιράν στην κρίση – «Μεσαίας κλίμακας» οι ζημιές στις αμερικανικές βάσεις δείχνουν οι δορυφόροι

Όπως όλα δείχνουν η κρίση Ιράν-ΗΠΑ βαίνει προς εκτόνωση τόσο από τη μία όσο κι από την άλλη πλευρά.

Ο Ιρακινός σιίτης ηγέτης Μοκτάντα Σαντρ δήλωσε την Τετάρτη πως η κρίση που βιώνει το Ιράκ τελείωσε έπειτα από την κλιμάκωση της ρητορικής και από το Ιράν και από τις ΗΠΑ σε συνέχεια της δολοφονίας του Ιρανού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί.

Κάλεσε μάλιστα τις ομάδες πολιτοφυλακών να μην εξαπολύσουν επιθέσεις.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ισχυρός και δημοφιλής θρησκευτικός ηγέτης τόνισε πως μια νέα ισχυρή ιρακινή κυβέρνηση, ικανή να προστατέψει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας, θα πρέπει να σχηματιστεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες υποδηλώνοντας πρόωρες εκλογές.

Εντούτοις σημείωσε πως οι Ιρακινοί θα πρέπει να εξακολουθήσουν να επιδιώκουν την απομάκρυνση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων.

«Καλώ τις ιρακινές παρατάξεις να είναι προσεκτικές, υπομονετικές, να μην λαμβάνουν στρατιωτικές δράσεις και να σωπάσουν εξτρεμιστικές φωνές… έως ότου όλοι οι πολιτικοί, κοινοβουλευτικοί και διεθνείς μέθοδοι έχουν εξαντληθεί», επισήμανε.

Τι δείχνουν οι δορυφορικές φωτογραφίες

Στο μεταξύ δορυφορικές φωτογραφίες από την αεροπορική βάση al-Assad που δείχνουν τα κτυπήματα των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων, και τις μέτριες ζημιές που προκάλεσαν απλώς αποδεικνύουν ότι οι Ιρανοί ουσιαστικά επέλεξαν να κτυπήσουν με΄ρη της βάσης ώστε να προκαλέσουν το λιγότερο αριθμό θυμάτων ανάμεσα στο αμερικανικό προσωπικό που προσεγγίζει τα 1.500 άτομα εκεί.

Κανείς τους βέβαια δεν βρισκόταν καν εντός της περιμέτρου της βάσης την ώρα της επίθεσης καθώς όπως είπε ο Αμερικανός πρέοδρος Τραμπ «είχαμε ένα πολύ καλό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης», ίσως τόσο καλό που ήξεραν εκ των προτέρων πότε θα εκδηλωθεί αυτή.

“Εντυπωσιακές” οι ζημιές. Με το “ζόρι” βρέθηκε ακόμη ένα κτύπημα σε ένα απο τους τροχόδρομους της βάσης.


Φωτογραφία που ελήφθη το πρωί της 8ης Ιανουαρίου, που δείχνει τέσσερα σημεία πρόσκρουσης των ιρανικών πυραύλων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.