ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν. Τραμπ: Καταργεί την έκδοση βίζας στις εγκύους που σκοπεύουν να γεννήσουν στις ΗΠΑ – Τι ίσχυε μέχρι σήμερα;

Ν. Τραμπ: Καταργεί την έκδοση βίζας στις εγκύους που σκοπεύουν να γεννήσουν στις ΗΠΑ – Τι ίσχυε μέχρι σήμερα;

Η αμερικανική κυβέρνηση θα περιορίσει τις ταξιδιωτικές θεωρήσεις για τις εγκύους που πιστεύεται ότι θέλουν να πάνε στις ΗΠΑ για να γεννήσουν εκεί ώστε το παιδί τους να αποκτήσει αυτόματα την αμερικανική εθνικότητα.

Ο Λευκός Οίκος γνωστοποίησε απόψε ότι από τις 24 Ιανουαρίου, «το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν θα χορηγεί πλέον προσωρινή βίζα στους αλλοδαπούς που θέλουν να μπουν στη χώρα για να κάνουν τουρισμό μητρότητας» και να εκμεταλλευτούν κατ’ αυτόν τον τρόπο το λεγόμενο «δίκαιο του εδάφους».

Ο νέος κανονισμός στοχοθετεί συγκεκριμένα τις γυναίκες εκείνες που σκοπεύουν να γεννήσουν σε αμερικανικό έδαφος ώστε το νεογέννητο να είναι Αμερικανός υπήκοος.

«Αυτή η ρυθμιστική αλλαγή είναι αναγκαία για να ενισχυθεί η ασφάλεια» και «το μεταναστευτικό σύστημα», υποστηρίζει ο Λευκός Οίκος, εκτιμώντας ότι αυτή η «βιομηχανία του τουρισμού μητρότητας» απειλεί με υπερβολικό φόρτο εργασίας τα αμερικανικά νοσοκομεία αλλά και «τροφοδοτεί εγκληματικές δραστηριότητες».

«Βάζοντας τέλος σε αυτές τις κατάφωρες αδυναμίες» του αμερικανικού συστήματος «θα μας επιτρέψει να καταπολεμήσουμε αυτές τις ενδημικές καταχρήσεις και, σε τελική ανάλυση, να προστατεύσουμε τις ΗΠΑ», επιμένει ο Λευκός Οίκος, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θέλει επίσης να προστατεύσει τα χρήματα των «Αμερικανών φορολογουμένων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις ΗΠΑ, αρκεί να γεννηθεί κάποιος στη χώρα για να αποκτήσει αυτομάτως την αμερικανική υπηκοότητα. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αναγάγει το μεταναστευτικό σε προτεραιότητα της κυβέρνησής του και στο παρελθόν έχει απειλήσει να καταργήσει το λεγόμενο δίκαιο του εδάφους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.