Τηλεφωνική επικοινωνία Β.Πούτιν-Ρ.Τ.Ερντογάν στις 18:00 το απόγευμα για τη Συρία

Τηλεφωνική επικοινωνία Β.Πούτιν-Ρ.Τ.Ερντογάν στις 18:00 το απόγευμα για τη Συρία

Κρίσιμη επικοινωνία θα έχουν σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Πούτιν στη σκιά της έντασης στις σχέσεις των δύο χωρών, με αφορμή το Ιντλίμπ της Συρίας.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από την προσευχή της Παρασκευής, η τηλεφωνική συνομιλία θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 (ώρα Τουρκίας) σήμερα το απόγευμα για να συζητήσουν την πρόταση της Γερμανίας και της Γαλλίας για τετραμερή συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη στις 5 Μαρτίου με θέμα το Ιντλίμπ.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πούτιν με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν χθες το βράδυ συζήτησαν τη διεξαγωγή μίας συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη, με τη συμμετοχή για πρώτη φορά και των δύο ευρωπαϊκών χωρών, αλλά ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν τους απάντησε ακόμη.

«Απόψε στις 18.00 θα έχω τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πούτιν. Θα συζητήσουμε όλες τις εξελίξεις στο Ιντλίμπ» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, λέγοντας ότι συνεχίζεται να διεξάγεται ένας ισχυρός πόλεμος στη βόρεια Συρία, μεταξύ των δυνάμεων Άσαντ και της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, μέχρι στιγμής έχουν εξουδετερωθεί περίπου 150 άντρες των δυνάμεων του Άσαντ και πολλά τεθωρακισμένα οχήματα. «Όταν σταματήσει η τυραννία, μόνο τότε θα μπορέσει να υπάρξει εκεχειρία» είπε χαρακτηριστικά.

  • Τι θα κάνουμε το ένα εκατομμύριο πρόσφυγες;

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε πάλι για την ανθρωπιστική κρίση που συντελείται στα σύνορα της χώρας του, λέγοντας ότι 1 εκατομμύριο άνθρωποι μετακινούνται από το Ιντλίμπ προς την Τουρκία.

«Εμείς θα δώσουμε καταφύγιο σε αυτούς; Τους παρέχουμε ήδη βοήθεια με τρόφιμα και ρούχα. Η Μέρκελ υποσχέθηκε 25 εκατομμύρια ευρώ. Ακόμη δεν έφτασαν στην Ερυθρά Ημισέληνο. Το ίδιο είπα και στον Μακρόν. Η συνομιλία με τον Πούτιν θα είναι ένα καλό βήμα» εκτίμησε.

Αναφορικά με τη Λιβύη, ο Τούρκος Πρόεδρος εξαπέλυσε τα βέλη του κατά του Χαφτάρ και πάλι, λέγοντας ότι δεν είναι συνομιλητής του, παρά είναι ένα μισθωμένος λεγεωνάριος.

«Εμείς πάντοτε συνομιλούσαμε με τον Σαράζ. Η Δύση όταν καλεί τον Σαράζ καλεί και τον Χαφτάρ. Σήμερα το ξαναλέω. Η Τουρκία είναι εκεί για εκπαιδευτικούς λόγους», ανέφερε ενώ παραπονέθηκε γιατί οι στρατοί άλλων χωρών δεν γίνονται αντικείμενο συζήτησης καν.

  • Θέλουμε και τους S-400 και τους Patriot

Κληθείς να σχολιάσει και τις πληροφορίες για διάθεση αγοράς εκ μέρους της Τουρκίας και του αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος Patriot, ο Τούρκος πρόεδρος δεν το διέψευσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όπως πήραμε S-400 από τη Ρωσία, ελάτε κι εσείς να μας δώσετε Patriot να τους πάρουμε κι εκείνους. Εμείς δεν θέλουμε να δουλέψουμε μόνο με έναν. Και τους S-400 μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε και τους Patriot. Αλλά αυτοί (οι Αμερικανοί) δεν μας απάντησαν θετικά, δεν μπόρεσαν να μας απαντήσουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.