ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων στην Σουηδία για Ελλάδα και ελληνικό τουρισμό

Μπαράζ αρνητικών δημοσιευμάτων στην Σουηδία για Ελλάδα και ελληνικό τουρισμό

Με ένα μπαράζ αρνητικών δημοσιεύσεων για την Ελλάδα ο σουηδικός Τύπος αβαντάρει την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας να απαγορεύσει ταξίδια εκτός Σουηδίας μέχρι τις 15 Ιουνίου λόγω του κορωνοϊού!

«Λόγω της εκτεταμένης εξάπλωσης του νέου κορωνοιού και της ταχέως μεταβαλλόμενης και αβέβαιης κατάστασης των ταξιδιωτών, το Υπουργείο Εξωτερικών επεκτείνει τη σύστασή του για περιττά ταξίδια σε όλες τις χώρες που αποφασίστηκαν στις 14 Μαρτίου 2020 έως τις 15 Ιουνίου 2020».

«Μετά μετά από αυτή την ημερομηνία θα γίνει νέα αξιολόγηση» σημειώνεται στην ανακοίνωση του σουηδικού ΥΠΕΞ

Πως πίστευαν στην κυβέρνηση πως οι υπόλοιπες χώρες θα στείλουν τους πολίτες τους για τουρισμό στην Ελλάδα τη στιγμή που αντιμετωπίζουν και οι ίδιες βαρύτατο οικονομικό πρόβλημα και λογικό να θέλουν να κρατήσουν το συνάλλαγμα «εντός των τειχών».

Το μεγαλύτερο πρακτορείο ειδήσεων της Σουηδίας «ΤΤ» (σαν το ΑΠΕ) προ λίγων ημερών προέβαλε συνέντευξη Σουηδού επιχειρηματία που προωθεί τον τουρισμό στη Σουηδία με τίτλο «Ξεχάστε τις φτηνές πτήσεις – Φέτος διακοπές στη Σουηδία» η οποία αναπαράχθηκε από μεγάλο μέρος του σουηδικού Τύπου.

«Ξεχάστε τις πτήσεις charter για Ελλάδα ή αεροπορικό ταξίδι στη Ριβιέρα – φέτος πολλοί από εμάς πιθανότατα θα κάνουμε διακοπές στο σπίτι» αναφέρει το πρακτορείο στην πρώτη παράγραφο πριν παραθέσει τη συνέντευξη.

Επιπλέον το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων της Σουηδίας σε άρθρο του για την χαλάρωση των μέτρων στην Ελλάδα είπε πως «Η τουριστική σεζόν πλέον δεν σώζεται»

«Μόνο στα τέλη Ιουνίου μπορεί να ανοίξουν για ορισμένα ξενοδοχεία, σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα. Αυτό εξαρτάται από τις διαθέσιμες μεταφορές.

Η Ελλάδα βρισκόταν στο δρόμο για να ανακάμψει οικονομικά όταν ο κορωνοϊός άλλαξε το τοπίο της χώρας που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Τώρα γίνεται λόγος για ύφεση και η ανάπτυξη αναμένεται να μειωθεί κατά 5-10%. Η απώλεια εσόδων από τον τουρισμό είναι η κύρια εξήγηση. ο κλάδος αντιπροσωπεύει περίπου το ένα πέμπτο του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος.

Πέρυσι, πάνω από 31 εκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν στην Ελλάδα και τα τουριστικά έσοδα αυξήθηκαν κατά περίπου 13% σύμφωνα με την ελληνική κεντρική τράπεζα. Κατά τη διάρκεια της υψηλής σεζόν το καλοκαίρι, πάνω από 200.000 άτομα εργάζονται μόνοι στα ελληνικά ξενοδοχεία, σύμφωνα με το Hellenska Hotel Chamber.

Αλλά όπως και με άλλες μεγάλες τουριστικές χώρες γύρω από τη Μεσόγειο, η Ελλάδα πρέπει να περιμένει ότι η τουριστική περίοδος του τρέχοντος έτους θα είναι κατεστραμμένη, μετά από το πάγωμα των πτήσεων και ένα τσουνάμι ακυρώσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σήμερα επίσης προβλήθηκαν ρεπορτάζ στην σουηδική τηλεόραση με τα οποία η Ελλάδα κατηγορήθηκε ότι «κλειδώνει μέσα τους πολίτες της γιατί δεν θα αντέξει το ελληνικό σύστημα υγείας την ταυτόχρονη νοσηλεία μεγάλων ομάδων του πληθυσμού». Το ρεπορτάζ προβλήθηκε με εικόνες από την Σαντορίνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.