Γαλλία: Εκλέχθηκε για πρώτη φορά τρανσέξουαλ δήμαρχος

Γαλλία: Εκλέχθηκε για πρώτη φορά τρανσέξουαλ δήμαρχος

Για πρώτη φορά στην ιστορία εκλέχθηκε τρανσέξουαλ δήμαρχος στην Γαλλία, πρόκειται για την Marie Cau, που πλέον είναι η δήμαρχος ενός χωριού 550 κατοίκων.

Μια τρανσέξουαλ εκλέχθηκε χθες Σάββατο, 23 Μαΐου, δήμαρχος Tilloy-lez-Marchiennes, στο Βορρά , από το δημοτικό συμβούλιο αυτού του χωριού 550 κατοίκων, αποτελούμενο μόνο από μέλη της λίστας της, ανακοίνωσε το AFP, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες από το Voix du Nord .

Η Marie Cau, 55 ετών, «είναι κατά τη γνώση μου το πρώτο τρανσέξουαλ άτομο που εξελέγη δήμαρχος στη Γαλλία», δήλωσε η Stéphanie Nicot, συνιδρυτής της Εθνικής Ένωσης Transgender (ANT).

Μηχανικός, κάτοχος διπλώματος γεωργικού τεχνικού, με ειδικότητα και στην κηπουρική, πέρασε από το στρατό πριν από την «ανασύσταση στην επεξεργασία δεδομένων», η Marie Cau εξελέγη με 14 ψήφους.

«Πλήρως γυναίκα για περίπου πέντε χρόνια», μετά από μια «σταδιακή» μετάβαση για δεκαπέντε χρόνια, η Marie Cau «δεν έχει αλλάξει ακόμα την οικογενειακή κατάσταση», αλλά προτίθεται να το κάνει σύντομα, «για να αποφύγει τη γραφειοκρατία» αναφέρουν τα ΜΜΕ

«Δεν χρειάστηκε να αλλάξω το μικρό μου όνομα επειδή το Μαρία είναι το τρίτο μου όνομα από τη γέννηση και το χρησιμοποιώ άπταιστα για δύο χρόνια, καθώς μου επιτρέπει ο αστικός κώδικας», εξηγεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν είμαι ακτιβιστής», λέει η Cau, επιθυμώντας να παραμείνει διακριτική και να επικεντρωθεί στη δημοτική δράση. «Ακριβώς, οι άνθρωποι δεν με εξέλεξαν επειδή ήμουν τρανσέξουαλ, επέλεξαν ένα πρόγραμμα», λέει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.