Μ. Τζόνσον: «Στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα»

Μ. Τζόνσον: «Στις 15 Ιουνίου θα ανοίξουν όλα τα καταστήματα»

Για την άρση μέτρων περιορισμού στην Μεγάλη Βρετανία, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ανακοινώνοντας ότι τα καταστήματα θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου.

Ανοιχτές αγορές και εκθέσεις αυτοκινήτων στην Αγγλία θα μπορούν να λειτουργήσουν από την επόμενη εβδομάδα (1η Ιουνίου), εφόσον θα ισχύουν τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από την Covid-19, καθώς συγκαταλέγονται στους χώρους χαμηλού ρίσκου, σε σύγκριση με τους κλειστούς χώρους, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Σε δεύτερο στάδιο, πιθανόν στις 15 Ιουνίου, θα μπορούν να λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικής πώλησης – μη βασικών αγαθών – σε κλειστούς χώρους και εμπορικά κέντρα, εφόσον τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας επανέλαβε τις ανακοινώσεις σχετικά με τις προετοιμασίες για το άνοιγμα κάποιων τάξεων σχολείων από την επόμενη εβδομάδα, και τόνισε ότι ο σχεδιασμός για την χαλάρωση των περιορισμών ανακοινώνεται, καθώς η χώρα προχωρά στα επόμενα βήματα της άρσης του lockdown, εφόσον το επιτρέπουν οι μέχρι τώρα ενδείξεις, και η πρόοδος που έχει επιτευχθεί με την πτώση του αριθμού των νέων περιστατικών και των θανάτων από τον ιό.

Οι νέοι θάνατοι από κορωνοϊό που καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι 121, και ο συνολικός αριθμός φτάνει τους 36.793, σύμφωνα με δεδομένα του υπουργείου Υγείας. Χθες πραγματοποιήθηκαν 73.726 διαγνωστικές εξετάσεις, εκ των οποίων 1.625 ήταν θετικές στον ιό. 8.834 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με κορωνοϊό, αριθμός που είναι κατά 12% μικρότερος από ότι πριν δύο εβδομάδες (λίγο περισσότεροι από 10.000).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την επιστημονική σύμβουλο της υπηρεσίας δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, Ιβόν Ντόιλ, το 0,25% του πληθυσμού στην Αγγλία από 4-17 Μαϊου είχε κορωνοϊό, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι ο δείκτης αναπαραγωγής του ιού βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη Βρετανία στο 0,7-1 και ότι οι νέες εισαγωγές σε νοσοκομεία, όπως και ο αριθμός των ασθενών που χρήζουν αναπνευστικής υποστήριξης, έχει μειωθεί σημαντικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.