Ο Τραμπ αρνείται να διαγράψει την ιστορία του εμφυλίου: «Δεν αλλάζουν ονόματα οι αμερικανικές βάσεις»

Ο Τραμπ αρνείται να διαγράψει την ιστορία του εμφυλίου: «Δεν αλλάζουν ονόματα οι αμερικανικές βάσεις»

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε οποιαδήποτε πρόταση για μετονομασία αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων που φέρουν ονόματα ηγετών της Συνομοσπονδίας στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο της δεκαετίας του 1860, απορρίπτοντας σκέψεις από διάφορους κύκλους που θέλουν να διαγράψουν την ιστορία των ΗΠΑ στον εμφύλιο.

Έως και δέκα βάσεις φέρουν τα ονόματα των ηγετών της Συνομοσπονδίας, όπως το Φορτ Μπραγκ στη Βόρεια Καρολίνα, ένα από τα μεγαλύτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Φορντ Χουντ στο Τέξας. Η πίεση σχετικά με τη μετονομασία τους προέκυψε ως ένας τρόπος από κάποιους προκειμένου να διαιωνίσουν το κλίμα αναταραχής μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εκπαίδευσαν και ανέπτυξαν τους ΗΡΩΕΣ μας σε αυτά τα Ιερά Εδάφη (Hallowed Grounds) και κέρδισαν δύο Παγκόσμιους Πολέμους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επομένως, η κυβέρνησή μου δεν θα εξετάσει καν την μετονομασία αυτών των Υπέροχων και Φημισμένων Στρατιωτικών Εγκαταστάσεων…», είπε ο Τραμπ σε ένα tweet.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.