Ν.Τραμπ: «Όσοι συλλαμβάνονται για βανδαλισμό αγαλμάτων θα καταδικάζονται σε 10 χρόνια φυλάκιση»

Ν.Τραμπ: «Όσοι συλλαμβάνονται για βανδαλισμό αγαλμάτων θα καταδικάζονται σε 10 χρόνια φυλάκιση»

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε πως όσοι συλλαμβάνονται για βανδαλισμό αγαλμάτων ή άλλων εμβληματικών μνημείων στις ΗΠΑ, θα καταδικάζονται σε ποινή φυλάκισης έως 10 ετών.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, με αφορμή τις συνεχιζόμενες διαδηλώσεις για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, ο Αμερικανός πρόεδρος διαμήνυσε ότι δεν θα ανεχθεί άλλο την καταστροφή της ιδιοκτησίας του ομοσπονδιακού κράτους.

«Έχω εξουσιοδοτήσει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συλλαμβάνει όποιον βανδαλίζει ή καταστρέφει μνημεία, αγάλματα ή άλλα ομοσπονδιακή περιουσιακά στοιχεία και να επιβάλλεται ποινή φυλάκισης έως 10 έτη. Δεν θα υπάρχουν εξαιρέσεις» τόνισε, μεταξύ άλλων.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1275379758021390336

Επεσήμανε δε ότι η εντολή θα εφαρμοστεί αμέσως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δολοφονία του 46χρονου άνδρα προκάλεσε κύμα αντιδράσεις σ’ όλη τη χώρα, η οποία μαστίζεται από συνεχείς κινητοποιήσεις. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, οι διαδηλωτές στοχοποιούν αγάλματα και μνημεία, τα οποία συμβολίζουν την αποικιοκρατική περίοδο.

Ο Τζορτζ Φλόιντ έχασε τη ζωή του την 25η Μαΐου του 2020, κατά τη διάρκεια της σύλληψής του από αστυνομικές δυνάμεις της Μινεάπολης.

Σύμφωνα με διάφορα βίντεο που κυκλοφόρησαν, παρότι ο 46χρονος δεν αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, οι τελευταίοι τον έριξαν στο έδαφος και τον πίεζαν από πάνω. Μάλιστα, ένας εξ αυτών πατούσε τον λαιμό του με το γόνατό του, κάτι το οποίο απέβη μοιραίο για τον Αφροαμερικανό.

Οι δικαστικές αρχές απήγγειλαν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας τρίτου βαθμού εις βάρος του συγκεκριμένου αστυνομικού, ο οποίος και συνελήφθη. Ακόμη τρεις αστυνομικοί αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συνέργειας σε δολοφονία και της ανθρωποκτονίας δεύτερου βαθμού.

Και οι τέσσερις έχουν απολυθεί από το αστυνομικό σώμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.