Κοινό μήνυμα Βερολίνου-Άγκυρας σε Αθήνα: Καθίστε στο τραπέζι και παραχωρήστε τον εθνικό σας πλούτο

Κοινό μήνυμα Βερολίνου-Άγκυρας σε Αθήνα: Καθίστε στο τραπέζι και παραχωρήστε τον εθνικό σας πλούτο

Τελικά μόνο τυχαίες δεν ήταν οι χθεσινές δηλώσεις «ίσων αποστάσεων» της Καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ, καθώς τα ίδια ακριβώς δήλωσαν σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών Χάικο Μαας και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Βερολίνο, καλώντας την Αθήνα να έρθει σε έναν «δίκαιο διάλογο», δηλαδή να μοιράσει τον εθνικό πλούτο της Ελλάδας.

Στη συνέντευξη τυπου ο κ. Μάας ανακοίνωσε ότι στόχος της γερμανικής προεδρίας στην ΕΕ, είναι να ξεπεραστούν τα «εμπόδια» που παρεμποδίζουν μία συνεννόηση της ΕΕ με την Άγκυρα, «δείχνοντας» ουσιαστικά την Ελλάδα & την Κύπρο.

«Είναι σημαντικό για μας ως Ευρωπαϊκή Ένωση και ως Προεδρία, να βγάλουμε από τη μέση τα εμπόδια, διότι όσο μας απασχολούν ζητήματα όπως οι γεωτρήσεις στην Μεσόγειο, ανοιχτά της Κύπρου ή ενδεχομένως στην Κρήτη, χώρες όπως η Ελλάδα και η Κύπρος θα δείχνουν στο πλαίσιο της ΕΕ μικρή διάθεση για εμβάθυνση του διαλόγου», είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ αρνούμενος και αυτός να αναφερθεί σε «κυπριακή ΑΟΖ» και «ελληνική υφαλοκρηπίδα».

Μάλιστα ο κ.Μάας συμπλήρωσε πως η γερμανική προεδρία θα επιδιώξει να δημιουργήσει τις αναγκαίες προϋποθέσεις προκειμένου να ξεκινήσει ένας «διάλογος σε βάθος» με την Τουρκία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τούρκος υπυοργός Εξωτερικών ο οποίος δήλωσε πως «οπωσδήποτε υπάρχουν ορισμένα προβληματικά ζητήματα» όπως η Ανατολική Μεσόγειος, η Κύπρος και το Αιγαίο, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Γερμανία έχει προσπαθήσει να μεσολαβήσει

Όπως διαβεβαίωσε, η Άγκυρα θα επιδιώξει «από τώρα και στο εξής τη διεξαγωγή διαλόγου με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές σε πνεύμα σεβασμού».

Όπως πρόσθεσε, «Θέλουμε στο εξής να προχωρήσουμε όλες οι πλευρές με περιεκτικό διάλογο, με σεβασμό και προς το συμφέρον όλων, θέλουμε ο καθένας να βρει το δίκιο του. Δεν απορρίπτουμε τις αξιώσεις του καθενός, αλλά είναι σημαντικό να καλλιεργήσουμε τον διάλογο για αυτό και να τον προχωρήσουμε περαιτέρω», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Ο Πρόεδρός μας μίλησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη, γεγονός το οποίο, όπως είπε, σημαίνει ότι η Ελλάδα εμπλέκεται σε διάλογο», προσέθεσε

Υπενθυμίζουμε πως σε «δίκαιο διάλογο» κάλεσε και χθες Ελλάδα & Τουρκία, η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ενώ σήμερα ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μαας χαρκατήρισε εμμέσως την Ελλάδα & την Κύπρο «εμπόδια!».

Με λίγα λόγια το μήνυμα στην Αθήνα από το Βερολίνο είναι σαφές, «καθίστε στο τραπέζι με την Τουρκία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.