Ιστορική ομιλία Ντ.Τραμπ μπροστά από το Όρος Ράσμορ: Έδωσε σύνθημα αντεπίθεσης απέναντι σε αριστερά & βαθύ κράτος

Ιστορική ομιλία Ντ.Τραμπ μπροστά από το Όρος Ράσμορ: Έδωσε σύνθημα αντεπίθεσης απέναντι σε αριστερά & βαθύ κράτος

Σε μία ιστορική ομιλία την παραμονή της ημέρας της Ανεξαρτησίας μπροστά στο όρος Ράσμορ στο οποίο βρίσκονται σκαλισμένες οι προτομές των προέδρων των ΗΠΑ Τζωρτζ Ουάσινγκτον, Τόμας Τζέφερσον, Θεόδωρου Ρούζβελτ και Αβραάμ Λίνκολν, ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το μήνυμα της αντεπίθεσης μπροστά σε 7.500 υποστηρικτές του, απέναντι στην αριστερά, την οποία χρησιμοποιεί, το βαθύ κράτος των ΗΠΑ για να τον ρίξει, αλλά και ορισμένα διεθνή κέντρα που θέλουν να σιωπήσουν τις πατριωτικές φωνές σε όλο τον δυτικό κόσμο και να «ξαναγράψουν» την ιστορία της λαών Δύσης.

Μάλιστα η ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ περιελάμβανε υπερπτήσεις μαχητικών αλλά και πυροτεχνήματα για την 4η Ιουλίου.

Ο λόγος που επέλεξε να μιλήσει μπροστά από το ιστορικό μνημείο των ΗΠΑ, είναι διότι τον τελευταίο μήνα η αριστερά μέσω ταραχών προσπαθεί να «ξαναγράψει» την ιστορία των ΗΠΑ επιτιθέμενη σε μνημεία και προσπαθώντας να αποκαθηλώσει από την συλλογική μνήμη ήρωες των Αμερικανών όπως ο Τζωρτζ Ουάσινγτον και ο Γουίντροου Ουίλσον ως ρατσιστές και «σατανικούς».

«Θα πούμε την αλήθεια όπως είναι, χωρίς να απολογούμαστε: Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι η πιο δίκαιη και η πιο εξαιρετική που έχει υπάρξει ποτέ στη Γη», δήλωσε ο Τραμπ.

«Θέλουν να μας σιωπήσουν. Αλλά δεν θα σιωπήσουμε»,

«Ένα από τα πολιτικά όπλα της αριστεράς είναι ο εκφοβισμός και η λογοκρισία, αυτή η επίθεση στην ελευθερία μας πρέπει να σταματήσει και θα σταματήσει» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Στα σχολεία μας, τα ΜΜΕ και τις εταιρείες μας υπάρχει ένας αριστερός φασισμός που απαιτεί απόλυτη υπακοή, αν δεν υπακούς, διώκεσαι και τιμωρείσαι, αυτό δεν θα συμβεί σε εμάς»

«Δεν θα εκφοβιστούμε από κακούς, κακούς ανθρώπους. Δεν πρόκειται να συμβεί!» είπε κάτω από ζητωκραυγές χιλιάδων υποστηρικτών του στο αμφιθέατρο του μνημείου πριν από την παράσταση πυροτεχνημάτων της 4ης Ιουλίου.

«Δεν θα παραδώσουμε ποτέ το πνεύμα και το θάρρος και την αιτία της 4ης Ιουλίου 1776», είπε.

«Θα πούμε ολόκληρη την αλήθεια χωρίς ν’απολογηθούμε»,

«Στεκόμαστε ψηλοί, είμαστε υπερήφανοι και γονατίζουμε μόνο στον παντοδύναμο Θεό, αυτοί είμαστε. Αυτό πιστεύουμε», συμπλήρωσε

Ο πρόεδρος ορκίστηκε επίσης ότι το όρος Rushmore «δεν θα καταστραφεί ποτέ».

«Αυτοί οι ήρωες δεν θα αφαιρεθούν ποτέ… Η κληρονομιά τους δεν θα καταστραφεί ποτέ», δήλωσε ο Τραμπ για τους Προέδρους Τζορτζ Ουάσιγκτον, Τόμας Τζέφερσον, Θεόδωρο Ρούσβελτ και Αβραάμ Λίνκολν.

Είπε ότι θα υπογράψει εκτελεστική εντολή για τη δημιουργία «του εθνικού κήπου των Αμερικανών ηρώων», ένα πάρκο που θα περιλαμβάνει αγάλματα μεγάλων Αμερικανών.

Ο Τραμπ αποκύρηξε επανειλημμένα την πρόσφατη πολιτική αναταραχή και τους «θυμωμένους όχλους» που έχουν στοχεύσει ιστορικά αγάλματα εν μέσω διαδηλώσεων που προκλήθηκαν από τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

«Μην κάνετε λάθος, αυτή η αριστερή πολιτιστική επανάσταση έχει σχεδιαστεί για να ανατρέψει την αμερικανική επανάσταση», «Θέλουν να αποκαθηλώσουν τους ήρωές μας και να κάνουν πλύση εγκεφάλου τα παιδιά μας» δήλωσε ο Τραμπ.

«Πιστεύουν ότι ο αμερικανικός λαός είναι αδύναμος και μαλθακός και υποτακτικός», είπε ο πρόεδρος.

«Όχι όμως, ο αμερικανικός λαός είναι δυνατός και περήφανος και δεν θα επιτρέψει να του πάρουν τη χώρα του και όλες τις αξίες της».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.